ΥΓΕΙΑ

Συνάντηση Πατούλη με τον Γερμανό υφυπουργό Υγείας

Συνάντηση Πατούλη με τον Γερμανό υφυπουργό Υγείας

Οι Έλληνες γιατροί που αποφασίζουν να εργαστούν στη Γερμανία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του Γερμανού υφυπουργού Υγείας, Τόμας Ίλκα, και του Δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γιώργου Πατούλη.


Ο κ. Πατούλης συναντήθηκε με τον Γερμανό υφυπουργό στο Βερολίνο. Ο πρόεδρος του ΙΣΑ εξήγησε ότι λόγω της μεγάλης ανεργίας όλο και περισσότεροι γιατροί, ειδικευμένοι και ανειδίκευτοι αναζητούν εργασία στη Γερμανία: «Στόχος της επίσκεψής μας είναι να γνωρίσουμε το εργασιακό και επιστημονικό πλαίσιο στο οποίο αποφασίζουν εκατοντάδες γιατροί μέλη μας κάθε χρόνο να εργαστούν. Μέσα από το Γραφείο Απασχόλησης που δημιούργησε ο ΙΣΑ, στοχεύει να σταθεί σε κάθε γιατρό μέλος μας και να ενημερώσουμε τους νέους γιατρούς που μαστίζονται από την ανεργία για το εργασιακό πλαίσιο και τις προϋποθέσεις του στη Γερμανία».

Τη συζήτηση απασχόλησαν επίσης πολλά καίρια θέματα της Υγείας, μεταξύ των οποίων τα σημαντικότερα ήταν η ασφάλεια των γενόσημων, τα καινοτόμα μοντέλα ανάπτυξης στις Υπηρεσίες Υγείας με το χαμηλότερο κόστος, τα προγράμματα πρόληψης, καθώς και οι προοπτικές περίθαλψης σε ανασφάλιστους πολίτες. Πρωταρχικής σημασίας προτεραιότητα χαρακτηρίστηκε η Διαφάνεια στη Δημόσια Διοίκηση της Υγείας, ως κοινή συνισταμένη.

«Οι επιχειρούμενες αλλαγές στο χώρο της Υγείας στη χώρα μας προϋποθέτουν και τη συναίνεση των Λειτουργών της Υγείας. Κύριος στόχος μας είναι η καλύτερη ποιότητα στην υγεία με το χαμηλότερο κόστος. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μέσα από ένα κοινό ευρωπαϊκό βηματισμό στα υγειονομικά θέματα, ώστε να θεσμοθετηθεί μια Ευρωπαϊκή Χάρτα Υγείας που θα περιλαμβάνει ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο στοιχειωδών υπηρεσιών υγείας, η παροχή των οποίων θα διασφαλίζει καθολικά ισότιμη πρόσβασης για όλους τους Πολίτες όλων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μπορεί και θέλει να συμβάλει καθοριστικά και αποτελεσματικά στην εξυγίανση του συστήματος Υγείας με επιστημονικά και κοινωνικά κριτήρια, και όχι αποκλειστικά λογιστικά», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ.

Ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε επίσης τον Παγγερμανικό Φαρμακευτικό Σύλλογο και συζήτησε με τον Αναπληρωτή Πρόεδρό του Dr. Bienfait για το πλαίσιο χορήγησης συνταγογραφούμενων φαρμάκων, που στη Γερμανία δίδονται αυστηρά και μόνο με ιατρική συνταγή.