Εκδόθηκε το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων

Newsbomb

Το υπουργείο Υγείας προχώρησε στην έκδοση του νέου δελτίου τιμών φαρμάκων, το οποίο τίθεται σε ισχύ από τα τέλη Αυγούστου.


Το νέο δελτίο περιλαμβάνει την τιμολόγηση τριών ομάδων φαρμακευτικών σκευασμάτων:

1. Την ανατιμολόγηση των πρωτοτύπων (on patent φάρμακα αναφοράς χωρίς αντίγραφα), στη βάση του μέσου όρου των τριών χαμηλότερων τιμών κυκλοφορίας σε 27 ευρωπαϊκές χώρες.

2. Την τιμολόγηση περίπου 1.600 νέων κωδικών αντιγράφων (γενόσημων) φαρμακευτικών σκευασμάτων, τα οποία εισέρχονται για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά, μετά από έγκριση του ΕΟΦ.

3. Την τιμολόγηση 100 περίπου νέων, καινοτόμων – πρωτοτύπων φαρμακευτικών σκευασμάτων, που επίσης εισέρχονται για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά και τα περισσότερα από αυτά αφορούν σοβαρά ή/και σπάνια νοσήματα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, προκύπτει μικρή μείωση των τιμών στα περισσότερα από τα μισά φάρμακα που ανακοστολογούνται.

Το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων θα ισχύσει για τους παρασκευαστές, συσκευαστές, εισαγωγείς από τις 26 Αυγούστου, για τις φαρμακαποθήκες από τις 2 Σεπτεμβρίου και για τα ιδιωτικά φαρμακεία από τις 9 Σεπτεμβρίου 2013.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved