ΥΓΕΙΑ

Τα αντηλιακά μειώνουν και τις ρυτίδες

Τα αντηλιακά μειώνουν και τις ρυτίδες

Σύμφωνα με νέα μελέτη, οι άνθρωποι που με συνέπεια χρησιμοποιούν καθημερινά αντηλιακό μπορεί να επιβραδύνουν την εμφάνιση ρυτίδων και τη χαλάρωση του δέρματος.

Στη μελέτη συμμετείχαν 900 εθελοντές ηλικίας 25-55 ετών από την Αυστραλία, όπου η μεγάλη έκθεση στον ήλιο αποτελεί γεγονός της ζωής. Οι περισσότεροι εθελοντές είχαν ανοιχτόχρωμο δέρμα και σχεδόν όλοι είχαν πάθει εγκαύματα από τον ήλιο. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν αντηλιακά τουλάχιστον σποραδικά, ενώ τα δύο τρίτα φορούσαν καπέλο στον ήλιο.

Οι ερευνητές, ήθελαν να δουν τι συμβαίνει το δέρμα όταν κάποιος φοράει αντηλιακό ευρέος φάσματος καθημερινά και επί τεσσεράμισι χρόνια. Έτσι, ζήτησαν από τους μισούς εθελοντές να συνεχίσουν την πρακτική που ακολουθούσαν έως την έναρξη της μελέτης και από τους άλλους μισούς να βάζουν καθημερινά επαρκή ποσότητα αντηλιακού.

Τα ευρήματά τους δημοσιεύθηκαν προσφάτως στην επιθεώρηση «The Annals of Internal Medicine» και έδειξαν ότι όσοι καθημερινά έβαζαν αντηλιακό είχαν εμφανώς πιο ανθεκτικό και λείο δέρμα σε σύγκριση με όσους το χρησιμοποιούσαν σποραδικά.