ΥΓΕΙΑ

Μόνο έκτακτα χειρουργεία στο νοσοκομείο Καλαμάτας

Μόνο έκτακτα χειρουργεία στο νοσοκομείο Καλαμάτας

Λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, μόνο έκτακτα χειρουργεία θα πραγματοποιούνται από την επόμενη Δευτέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας, Μανόλη Μάκαρη, «αυτή τη στιγμή υπηρετούν μόνο τρεις αναισθησιολόγοι και δεν θα πραγματοποιούν τακτικά χειρουργεία, για λόγους ασφαλείας».

Ο πρόεδρος των ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας τόνισε ότι πρέπει να επισπευστούν οι διαδικασίες για την άμεση πρόσληψη δύο επικουρικών ιατρών αναισθησιολόγων, θέσεις που έχουν προκηρυχθεί και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο.

Υπογράμμισε δε, ότι στο νοσοκομείο Καλαμάτας υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού που φτάνουν το 35%, με σοβαρότερες αυτές τις παντελούς έλλειψης γαστρεντερολόγου, αλλά και παθολόγων, καθώς υπηρετούν μόνο πέντε και για τις δύο παθολογικές κλινικές, ενώ κατ' ελάχιστο έπρεπε να υπηρετούν οκτώ.

Επίσης, ανέφερε ότι δεν υπάρχει καρδιολόγος στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας και μια φορά την εβδομάδα πηγαίνει και εξυπηρετεί ένας καρδιολόγος από το νοσοκομείο Καλαμάτας και μια γιατρός από το κέντρο υγείας Πύλου, ενώ διακομίζονται στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης όλα τα νευροχειρουργικά περιστατικά.

Διαβάστε επίσης:

Αφύλαχτο το νοσοκομείο Ζακύνθου λόγω έλλειψης κονδυλίων

Κίνδυνος «λουκέτου» στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Σπάρτης

«Όχι άλλη μείωση στα νοσοκομεία, κρέμονται σε μία κλωστή»