ΥΓΕΙΑ

«Αποστολή»: Σημαντικό έργο στο «Καρέλλειο» Κέντρο Alzheimer

«Αποστολή»: Σημαντικό έργο στο «Καρέλλειο» Κέντρο  Alzheimer

Τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα και το σημαντικό έργο που παράγεται στο πρότυπο Kέντρο Alzheimer «Καρέλλειο», στο Χαλάνδρι, του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών παρουσιάστηκαν σε Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Διαταραχές Μνήμης και Άνοια : Νεότερα δεδομένα και προκλήσεις για μια καλύτερη ποιότητα ζωής».

Την ημερίδα διοργάνωσε η «Αποστολή» υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο Alzheimer και παρακολούθησαν τα προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης στo «Καρέλλειο» παρουσίασαν σημαντική βελτίωση στη μνήμη, την ικανότητα συγκέντρωσης, την κατασκευαστική ικανότητα, την εκτελεστική, τη γλωσσική ροή, και την κατονομασία.

Στην έναρξη των εργασιών της ημερίδας ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσνταντίνος Δήμτσας αναφέρθηκε στο όραμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου να σταθεί η Εκκλησία δίπλα σε όσους πάσχουν από τη νόσο, δημιουργώντας ένα πρότυπο κέντρο στο οποίο οι ασθενείς βρίσκουν αγάπη, φροντίδα έχοντας τη συνδρομή ενός άρτια επιστημονικά κατηρτισμένου προσωπικού.

Η Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer της ΜΚΟ «Αποστολή» σε μόλις δύο έτη λειτουργίας, εξυπηρέτησε συνολικά 1038 άτομα μέσω του Ιατρείου Μνήμης της. Στα προγράμματα του Κέντρου Ημέρας, εντάχθηκαν 109 άτομα, 87 ασθενείς φιλοξενήθηκαν στους χώρους της, ενώ 173 φροντιστές, φοιτητές και επαγγελματίες υγείας, εκπαιδεύτηκαν από το προσωπικό της σε θέματα πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης. Επιπρόσθετα, 700 έμμισθοι και άμισθοι φροντιστές επωφελήθηκαν από τις υπηρεσίες συμβουλευτικής που παρείχε το επιστημονικό προσωπικό της Μονάδας.

Στην ημερίδα παρέστη ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος συνεχάρη την «Αποστολή» την Ολοκληρωμένη Μονάδα Alzheimer για το έργο της και χαρακτήρισε την παρουσία της Εκκλησίας πολλαπλώς χρήσιμη. «Αυτό δηλώνει η Ορθόδοξη μας Παράδοση, αυτό δηλώνει η Ιστορία μας και αυτός είναι λόγος να συνεχίσουμε. Χρειάζεται, κατέληξε, η αγάπη, χρειάζεται η προσωπική επαφή, χρειάζεται η ανθρώπινη ζεστασιά. Και αυτή την παρέχει η Εκκλησία», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

ΙΣΑ και ΕΔΔΥΠΠΥ στο πλευρό των σεισμόπληκτων της Κεφαλονιάς