ΥΓΕΙΑ

ΟΕΝΓΕ: Να αποσυρθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ

ΟΕΝΓΕ: Να αποσυρθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ

Να αρνούνται πληρωμές για αγαθά που έχουν ήδη πληρώσει και το κράτος οφείλει να παρέχει δωρεάν, καλεί τους πολίτες η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΝΓΕ), ζητώντας την απόσυρση του εισιτηρίου εισόδου των 5 ευρώ στις μονάδες του ΕΣΥ.


«Το χαράτσι των 5 ευρώ αποτέλεσε αιτία πολέμου ανάμεσα στους συγκυβερνώντες, οι οποίοι φαίνεται πως διαθέτουν ελλειμματική μνήμη» αναφέρει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο μέτρο επιβλήθηκε για πρώτη φορά το 1991, επί κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη, ήταν ύψους 1000 δραχμών και ονοματίστηκε «εξέταστρο εξωτερικών ιατρείων» χωρίς ποτέ να εφαρμοστεί. Το 2003 η κυβέρνηση Κ. Σημίτη το μετέτρεψε σε 3 ευρώ, χωρίς και πάλι να εφαρμοστεί, και το 2010 το επανέφερε ο Α. Λοβέρδος και το ανέβασε στα 5 ευρώ.

«Τώρα ο κ. Γεωργιάδης προσπαθεί να το επιβάλει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, με το σουρεαλιστικό επιχείρημα πως αποτελεί εισφορά αλληλεγγύης στους ανασφάλιστους, ενώ είναι γνωστό ότι το πληρώνουν και οι ίδιοι οι ανασφάλιστοι» καταλήγει ο κ. Βαρνάβας.

Διαβάστε επίσης:

Euaractiv: Σε «άρνηση» η Ελλάδα για τα προβλήματα στη δημόσια υγεία