ΥΓΕΙΑ

Απίστευτος εμπαιγμός σε ανασφάλιστους ασθενείς

Απίστευτος εμπαιγμός σε ανασφάλιστους ασθενείς

Το γραφείο του κ. Γεωργιάδη φέρεται να παρέπεμψε στα κοινωνικά ιατρεία πολίτες που ψάχνουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Πρωταγωνιστές στο θέατρο του παραλόγου γίνονται Έλληνες πολίτες που έχουν έρθει σε αδιέξοδο προσπαθώντας να βρουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Ενώ το γερμανικής εμπνεύσεως σχέδιο του υπουργού Υγείας, κ. Α. Γεωργιάδη, για το νέο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η ταλαιπωρία των πολιτών συνεχίζεται και οι αντιφάσεις του υπουργείου γίνονται όλο και πιο έντονες.

Τον αποκλεισμό των ανασφάλιστων και από τις δομές του ΠΕΔΥ επιβεβαίωσε ένα απίστευτο περιστατικό που σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ). Ο εθελοντής γιατρός του ΜΚΙΕ, κ. Γιώργος Βήχας, δέχτηκε τηλεφωνήματα από δύο διαφορετικούς πολίτες που ζητούσαν την βοήθεια του, για να βρεθούν συγκεκριμένα φάρμακα που είχαν ανάγκη. Η όλη ιστορία δεν θα ήταν αξιοσημείωτη (αφού το ΜΚΙΕ βοηθάει καθημερινά δεκάδες πολίτες) εάν αυτοί οι πολίτες δεν είχαν παραπεμφθεί από το γραφείο... του υπουργού Υγείας, όπως τονίζει το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

Δηλαδή, το γραφείο του κ. Γεωργιάδη φέρεται να παρέπεμψε πολίτες σε ένα κοινωνικό ιατρείο, που λειτουργεί σε εθελοντική βάση, παραδεχόμενο στην ουσία ότι είναι αποκλεισμένοι από το δημόσιο σύστημα υγείας. Το ΜΚΙΕ έδωσε στη δημοσιότητα και τη βεβαίωση που έχει εκδώσει κατάστημα του ΙΚΑ και αποδεικνύει πέρα από κάθε αμφισβήτηση την ανεπάρκεια του Εθνικού Συστήματος Υγείας να βοηθήσει τους δοκιμαζόμενους – από την κρίση – πολίτες.

Η πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη επαφίεται στην κοινωνική ευαισθησία κάποιων γιατρών και εθελοντών στα κοινωνικά ιατρεία ή στα δημόσια νοσοκομεία, όπου και εκεί οι γιατροί αναγκάζονται συχνά να «παρατυπήσουν» για να περιθάλψουν ανασφάλιστους ασθενείς και να μην τους «πετάξουν» στο δρόμο, όπως ορίζουν οι οδηγίες του κ. Γεωργιάδη. Θα πρέπει να σημειώσουμε, ωστόσο, πως με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση από το γραφείο του υπουργού, για το συγκεκριμένο περιστατικό.

«Αναρωτιόμαστε για πόσο θα μένει στη θέση του ο ανεπαρκέστατος Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης!» τονίζει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού στη σχετική του ανακοίνωση, ερώτημα που φαίνεται να είναι στα χείλη χιλιάδων Ελλήνων πολιτών.

Διαβάστε επίσης:

Στην… υγεία των ξένων συμφερόντων!

Αλαλούμ και επικίνδυνες καταστάσεις με το νέο κύμα διαθεσιμότητας