ΥΓΕΙΑ

Ημερίδα του ΙΣΑ για τα σπάνια νοσήματα

Ημερίδα του ΙΣΑ για τα σπάνια νοσήματα

Εκπαιδευτική ιατρική ημερίδα με θέμα «Σπάνιες Παθήσεις και Ορφανά φάρμακα στην καθημερινή κλινική πράξη» διοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μαζί με την Επιστημονική Εταιρεία Σπανίων Παθήσεων και Ορφανών Φαρμάκων, την Τετάρτη 28 Μαΐου, στις 18:30 στη κτήριο του ΙΣΑ.


Στόχος της ημερίδας είναι η συνεχιζόμενη ιατρική ενημέρωση των γιατρών μελών του ΙΣΑ για «συχνά» σπάνια νοσήματα από τα σημεία και τα συμπτώματα ως την διαφοροδιαγνωστική προσέγγιση, την ταυτοποίηση της νόσου και τις νέες θεραπευτικές προοπτικές σε πρωτοβάθμιο, δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο περίθαλψης, για τη διατήρηση της καλύτερης ποιότητας ζωής των ασθενών.

Η ημερίδα αυτή αποτελεί τον πρώτο σταθμό στην προσπάθεια του ΙΣΑ και της ΕΕΣΠΟΦ για το 2014 να εκπαιδεύσουν το νέο γιατρό, ώστε να μπορεί να αναγνωρίζει και να παραπέμπει έγκαιρα ασθενείς με κλινική υπόνοια κάποιου σπάνιου νοσήματος, ώστε να διασφαλίζεται η έγκυρη ταυτοποίησή της ασθένειας και η έγκαιρη έναρξη της θεραπείας της.

Θεματολογία της ημερίδας αποτελούν σημαντικά νευρομυϊκά νοσήματα (όπως οι μυϊκές δυστροφίες Duchenne και Becker και το Μυασθενικό Σύνδρομο Lambert – Eaton) καθώς και νευρολογικά νοσήματα με γενικό υπόβαθρο (Οικογενής Αμυλοειδική Πολυνευροπάθεια, Νόσος Niemann-Pick τύπου C, πορφυρίες) ή αυτοάνοσης αιτιολογίας (σ. Guillain Barré).

Η ημερίδα μοριοδοτείται με 3 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης και απευθύνεται σε όλους τους κλινικούς και εργαστηριακούς γιατρούς. Η είσοδος είναι ελεύθερη.