ΥΓΕΙΑ

Επίσκεψη Γρηγοράκου στην Κρήτη για τα προβλήματα των νοσοκομείων

Επίσκεψη Γρηγοράκου στην Κρήτη για τα προβλήματα των νοσοκομείων

Για τα προβλήματα των νοσοκομείων της Κρήτης ενημερώθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, κατά την επίσκεψή του στο νησί.


Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Κρήτης), η υποδιοικήτρια της ΥΠΕ, Άννα Τριχοπούλου, τόνισε ότι «στόχος είναι η ισορροπία της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα». Όπως εξήγησε, αυτή τη στιγμή η Κρήτη έχει το 7% των δομών Υγείας, ενώ συμβαίνει συχνά να φθάνει να αναλαμβάνει περιστατικά που αντιστοιχούν στο 9 και 10% επί του συνόλου σε επίπεδο χώρας, γεγονός που καθιστά αναγκαία την ενίσχυση του νησιού με πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, όπως αναφέρει το cretalive.gr.

Ο κ. Γρηγοράκος διαβεβαίωσε ότι έρχονται 2.900 προσλήψεις σε όλη την Ελλάδα εκ των οποίων οι 498 θα αφορούν σε επικουρικούς γιατρούς, τονίζοντας ότι η Κρήτη θα πάρει το μερίδιο που της αναλογεί. Επίσης, ανέφερε ότι «ξεπαγώνουν» οι διαδικασίες κρίσεων των γιατρών που είχαν «κολλήσει» από το 2011, ενώ σε δύο «δόσεις» θα έρθουν γιατροί που θα στελεχώσουν τα νοσοκομεία. Μάλιστα στην Κρήτη υπολογίζεται ότι θα «έρθουν» 50 συν 50 γιατροί.

Επιπλέον, ορίστηκε για τις 5 Σεπτεμβρίου συνάντηση στο υπουργείο Υγείας, κατά την οποία θα συζητηθούν αναλυτικά τα προβλήματα των νοσοκομείων της Κρήτης, κύρια στο Λασίθι και στο Ηράκλειο. Ιδιαίτερα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου έχει προκύψει μείζον ζήτημα, καθώς υπάρχει κίνδυνος το νοσοκομείο να μείνει με σοβαρότατες ελλείψεις λόγω μαζικών συνταξιοδοτήσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έξω από τα γραφεία της ΥΠΕ βρισκόταν σε εξέλιξη κινητοποίηση εργαζομένων από το νοσοκομείο Ιεράπετρας, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την απαξίωση των δημοσίων δομών υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός για τον ιό Έμπολα και στη χώρα μας