ΥΓΕΙΑ

ΟΕΝΓΕ: Εξώδικο στο ΥΠΟΙΚ για την αποζημίωση βιβλιοθήκης

ΟΕΝΓΕ: Εξώδικο στο ΥΠΟΙΚ για την αποζημίωση βιβλιοθήκης

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) απέστειλε εξώδικο προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, επειδή αποφεύγει να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση για το επίδομα βιβλιοθήκης.


Έχει προηγηθεί η ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία η αποζημίωση βιβλιοθήκης δεν αποτελεί φορολογητέο εισόδημα. Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών αποφεύγει να προβεί σε ανάλογη νομοθετική ρύθμιση, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της Ομοσπονδίας, τονίζει η ΟΕΝΓΕ.

Η ΟΕΝΓΕ, που απειλεί με προσφυγές, σημειώνει πως «η άρνηση εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ συνεπάγεται ετήσια επιβάρυνση περί τα 1000 ευρώ για κάθε γιατρό ΕΣΥ, ενώ η αναδρομική ισχύς από το 2002, όπως αποφάσισε το ΣτΕ, θα οδηγήσει σε επιστροφή φόρων δεκατεσσάρων ετών».

Ταυτόχρονα, στο εξώδικο επισημαίνεται, πως έχει ζητηθεί από την ΟΕΝΓΕ δύο φορές συνάντηση με το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα του Ειδικού Ιατρικού Μισθολογίου, χωρίς όμως να υπάρξει ανταπόκριση. Όπως αναφέρεται, έχει ξεκινήσει υποβολή προσφυγών από τις Ενώσεις Γιατρών όλης της χώρας προκειμένου, το ζήτημα να οδηγηθεί προς εκδίκαση στο ΣτΕ, αξιοποιώντας το δεδικασμένο του ειδικού μισθολογίου των δικαστών.

Διαβάστε επίσης:

Νέα θετική λίστα με λάθη και 300 φάρμακα που... «παρανομούν»