ΥΓΕΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ: «Εμπορικά καταστήματα» για την κυβέρνηση τα νοσοκομεία

ΣΥΡΙΖΑ: «Εμπορικά καταστήματα» για την κυβέρνηση τα νοσοκομεία

Ανοιχτό κατηγορείται ότι άφησε το ενδεχόμενο κλεισίματος περιφερειακών νοσοκομείων ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τη σύσταση της Εταιρείας Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων (ΕΣΑΝ Α.Ε).


Τη δήλωση αυτή σχολιάζει το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι αποκαλύφθηκε πως για τη μνημονιακή κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας «τα Νοσοκομεία και οι δομές Υγείας είναι εμπορικά καταστήματα που η επιβίωσή τους υπόκειται στους νόμους της ελεύθερης αγοράς».

Πρωταρχικό καθήκον για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η οικοδόμηση ενός ολοκληρωμένου Δημόσιου Συστήματος υγείας, πρόληψης, πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, περίθαλψης, αποκατάστασης, που θα παρέχει δωρεάν την ελεύθερη – έγκαιρη - ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές και αποτελεσματικές δημόσιες υπηρεσίες, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα διασώσει και θα αναβαθμίσει όλες τις δημόσιες δομές υγείας με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας, όπως αυτές θα αποτυπώνονται στον υγειονομικό χάρτη της χώρας.

Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και η εγγυημένη χρηματοδότηση όλων των δομών υγείας θα γίνεται από τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού.

Η αξιοπρέπεια των ασθενών και των λειτουργών της υγείας θα είναι πρωταρχικό μέλημα της αριστερής διακυβέρνησης.

Η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας, θα είναι η μεγαλύτερη υγειονομική μεταρρύθμιση!» καταλήγει το Τμήμα Υγεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Στη Βουλή οι νοσοκομειακοί γιατροί για την ΕΣΑΝ Α.Ε (pics+vid)