ΥΓΕΙΑ

Εργαζόμενοι «Ερρίκος Ντυνάν»: «Δεν θα δεχθούμε ούτε μία απόλυση»

Εργαζόμενοι «Ερρίκος Ντυνάν»: «Δεν θα δεχθούμε ούτε μία απόλυση»

Σε επιφυλακή οι εργαζόμενοι στο «Ερρίκος Ντυνάν» καθώς έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο της... εξυγίανσης του νοσοκομείου δίχως τη δική τους παρουσία σε αυτό.

Αμετακίνητοι στην άποψή τους και στη θέση τους φέρονται οι εργαζόμενοι του «Ερρίκος Ντυνάν», ανεξάρτητα εάν το νοσοκομείο πέρασε, μέσω... πλειστηριασμού και κυβερνητικής «δωρεάς» σε ιδιωτικά χέρια. Και η θέση τους αυτή είναι ξεκάθαρη: «διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και μάλιστα ονομαστικά».

Αυτό αναφέρει στο www.onmed.gr ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων κ. Κων. Κρέτσης, σχολιάζοντας την εξέλιξη μετά τον πλειστηριασμό της Τετάρτης και την μεταβίβαση του νοσοκομείου στην εταιρεία ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε., που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα φέρεται να σχετίζεται με την Τράπεζα Πειραιώς.

Ο πλειστηριασμός βέβαια του κτηρίου, είχε ανακοινωθεί εδώ και καιρό, αναφέρει ο κ. Κρέτσης, προσθέτοντας ότι «για εμάς τους εργαζομένους, αυτό στο οποίο εμμένουμε και πιέζουμε είναι να μην χαθεί ούτε μία θέση εργασίας. Δεν θα δεχθούμε απολύσεις, η θέση μας είναι σαφής και ξεκάθαρη», σημειώνει και συμπληρώνει: «για τον λόγο αυτόν, θα πιέσουμε την νέα διοίκηση, να εξασφαλίσει ονομαστικά τις θέσεις εργασίας».

Ο κ. Κρέτσης όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι αναμένουν με αγωνία να συναντηθούν τις προσεχείς ημέρες με την νέα διοίκηση της ΗΜΙΘΕΑΣ η οποία θα ανακοινωθεί, καθώς και εκείνοι από την πλευρά τους δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες για το ποιοι είναι αυτοί που εμφανίστηκαν... ξαφνικά με μια επιταγή 115 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αγοράσουν μέσω πλειστηριασμού το «Ερρίκος Ντυνάν».

Αναφορικά με τα οικονομικά ζητήματα, ο κ. Κρέτσης αναφέρει ότι από τον περασμένο Απρίλιο οι εργαζόμενοι πληρώνονται κανονικά (από την τράπεζα Πειραιώς) ωστόσο υπάρχουν ληξιπρόθεσμα δύο ετών (2012 και 2013).

Σήμερα στο Ερρίκος Ντυνάν εργάζονται περίπου 1040, εκ των οποίων οι 180 με 200 περίπου είναι γιατροί. Η αγωνία όλων έχει να κάνει με τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, για τις οποίες θα πρέπει να δεσμευτεί η νέα διοίκηση του νοσοκομείου, όποτε αυτή προκύψει, με τις φήμες να οργιάζουν ήδη για τα όσα... έρχονται, μέσω της πιθανής συγχώνευσης με το «Υγεία».

Διαβάστε επίσης:

Ερρίκος Ντυνάν: Το «σκάνδαλο» της δεκαετίας με... δωρεά της κυβέρνησης

Ερρίκος Ντυνάν: Η τροπολογία της «ντροπής» και το «δώρο» στην ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.