ΥΓΕΙΑ

Κ. Παπακώστα: Επίσκεψη στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής

Κ. Παπακώστα: Επίσκεψη στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής

Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, το οποίο επιχορηγείται και εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας, επισκέφθηκε η υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα.


Στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, η υφυπουργός Υγείας συζήτησε με τον επιστημονικό υπεύθυνο, Δημήτρη Σακελλάρη, καθώς και με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τα θέματα λειτουργίας και οργάνωσης του κέντρου, αλλά και συνεργειών για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ψυχικά ασθενών.

Στη συνέχεια, η κ. Παπακώστα, συνοδευόμενη από τη Διευθύντρια Ψυχικής Υγείας, Φωτεινή Κουλούρη και από την Προϊσταμένη του Α' Τμήματος Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου, Κάτια Γιάνναρη, επισκέφθηκε το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ), όπου συναντήθηκε με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους για θέματα που αφορούν την πορεία της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.

Η υφυπουργός επεσήμανε πως η ψυχιατρική μεταρρύθμιση πατάει σε στέρεο έδαφος και δεν υφίσταται κανένας αιφνιδιασμός από πλευράς Υπουργείου. Επίσης, συζητήθηκε η ρύθμιση των εφημεριών των ψυχιατρικών τομέων των νοσοκομείων της Αττικής, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω επιβάρυνσή τους και με στόχο μια εξορθολογισμένη και δίκαιη κατανομή των περιστατικών.

Τέλος, η υφυπουργός εξέφρασε την επιθυμία να παρακολουθήσει την επόμενη συνέλευση των εργαζομένων του ΨΝΑ.