Επικίνδυνα τα λουκάνικα για τη μετάδοση της ηπατίτιδας Ε

Newsbomb

Ένα στα δέκα λουκάνικα και άλλα προϊόντα που προέρχονται από επεξεργασμένο χοιρινό κρέας μπορεί να οδηγήσουν σε λοίμωξη από τον ιό της ηπατίτιδας Ε (HEV) εάν δεν μαγειρευτούν σωστά, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του BBC, έχει παρατηρηθεί «αιφνίδια αύξηση» των κρουσμάτων ηπατίτιδας Ε σε Αγγλία και Ουαλία, καθώς οι καταναλωτές δεν αντιλαμβάνονται τον πιθανό κίνδυνο, τονίζουν κυβερνητικοί σύμβουλοι της χώρας, συμπληρώνοντας πως τα λουκάνικα θα πρέπει να μαγειρεύονται για 20 λεπτά τουλάχιστον σε θερμοκρασία 70 βαθμών Κελσίου ώστε να εξοντωθεί ο ιός.

Διαβάστε περισσότερα στο www.onmed.gr

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved