ΥΓΕΙΑ

Οι εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης εθελοντές δότες μυελού των οστών

Οι εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης εθελοντές δότες μυελού των οστών

Εθελοντές δότες μυελού των οστών, έγιναν οι πρωταθλητές των Εθνικών Ομάδων Υδατοσφαίρισης Ανδρών και Γυναικών, για λογαριασμό του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και του Κέντρου Λήψης Δειγμάτων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών ΡΕΑ, την Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015, στις εγκαταστάσεις της Κλινικής ΡΕΑ.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στην εθελοντική προσφορά μυελού των οστών, παρευρέθηκαν σύσσωμες οι εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών, μεταδίδοντας το ηχηρό μήνυμα: Δώσε Ελπίδα, Δώσε Ζωή!

Εκτός των αθλητών, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, κ. Διαθεσόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, κ. Κατσαρός και άλλα διοικητικά μέλη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Μουστακαρίας, μαιευτήρας γυναικολόγος και μέλος του Δ.Σ. της Κλινικής ΡΕΑ, αλλά και πρώην αθλητής υδατοσφαίρισης, ο οποίος υποδέχτηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση τους αθλητές, εθελοντές δότες μυελού.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΡΕΑ, κ. Μητσάκος-Μπαρμπαγιάννης τόνισε, «Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους, ότι για να βρεθεί ένας συμβατός δότης, χρειάζεται να αναλυθούν χιλιάδες δείγματα, απαιτείται δηλαδή η συμμετοχή χιλιάδων εθελοντών.... Η αναλογία συμβατότητας είναι 1 προς 20.000 έως και 1 προς 1.000.000. Γι’ αυτό και απαιτείται η συμμετοχή όλων μας!», ενώ απευθυνόμενος στους πρωταθλητές, είπε «Σας ευχαριστούμε γιατί αποδεικνύετε περίτρανα, με την εθελοντική σας προσφορά, ότι ο αθλητισμός είναι ζωή! Σας ευχαριστούμε γιατί αποδεικνύετε ότι δεν είστε μόνο πρωταθλητές στο νερό, αλλά και πρωταθλητές στη ζωή!».

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, κ. Διαθεσόπουλος Δημήτρης, δήλωσε με τη σειρά του «Οι δύο Εθνικές μας ομάδες, ενός αθλήματος με κορυφαίες επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό, τους καλύτερους πρεσβευτές της Ελλάδας στον κόσμο είναι εδώ για να συνδράμουν στη σπουδαία αυτή δράση. Ο αθλητισμός , η ελληνική υδατοσφαίριση είναι εδώ, για να δείξουν τον κοινωνικό τους ρόλο. Δίνουν ελπίδα, δίνουν ζωή. Θα ήθελα λοιπόν στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω το Σύλλογο «Ελπίδα» και προσωπικά την πρόεδρο κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη που πρωτοστατούν στο τεράστιας σημασίας πρόγραμμα κοινωνικής δωρεάς μυελού των οστών. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς, τόσο εγώ, όσο και εκ μέρους όλου του Δ.Σ. της ΚΟΕ την κλινική ΡΕΑ».

Στη συνέχεια, ο Συντονιστής του Κέντρου Λήψης Δειγμάτων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών της Κλινικής ΡΕΑ, κ. Αποστολακόπουλος, παρουσίασε τις ανάγκες που υπάρχουν για εθελοντική προσφορά μυελού, αλλά και τον εύκολο, ανώδυνο τρόπο της δειγματοληψίας. «Δύο λεπτά από το χρόνο σας αρκούν για να καταχωρηθείτε ως δότες μυελού των οστών. Συμπληρώνετε μια αίτηση, το δείγμα λαμβάνετε από σίελο της στοματικής κοιλότητας και στη συνέχεια στέλνεται στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των οστών». Στο βήμα κλήθηκε και ο κ. Γραφάκος, Διευθυντής Μονάδας Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», ο οποίος μίλησε για τη διαδικασία που ακολουθείται, αφού διαπιστωθεί ιστοσυμβατότητα δότη και ασθενή και μπορεί να γίνει η μεταμόσχευση. Όπως είπε, στις μέρες μας η διαδικασία είναι πολύ πιο απλή, η μεταμόσχευση μπορεί να γίνει μέσω περιφερικού αίματος, αλλά ακόμη κι αν χρειαστεί παρακέντηση, ο δότης δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

Από την πλευρά της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης ανδρών, τοποθετήθηκε ο αρχηγός της, Μανώλης Μυλωνάκης: «Από την πλευρά μας, ως Εθνική ομάδα των ανδρών, θέλουμε με αυτή την ενέργεια να βάλουμε και εμείς το λιθαράκι μας, ώστε να αυξηθούν άμεσα οι εθελοντές δότες στην Ελλάδα».

Η αρχηγός της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών, Αντιγόνη Ρουμπέση, παίρνοντας με τη σειρά της το λόγο, σημείωσε: «Με αυτή την κίνηση θέλουμε να δείξουμε ότι ο αθλητισμό είναι δίπλα στις εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα και να δώσουμε ένα μήνυμα σε όλους τους συνανθρώπους μας να μη φοβούνται να γίνουν δότες και χωρίς δεύτερη σκέψη να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρουν να σώσουν ανθρώπινες ζωές».

Στο τέλος των ομιλιών, ο Πρόεδρος της Κλινικής ΡΕΑ, κ. Μητσάκος Μπαρμπαγιάννης, καθώς και οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι του Δ.Σ. της Κλινικής ΡΕΑ, κ.κ. Βρυώνης Κοσμάς και Τζεφεράκος Αλέξανδρος, απένειμαν τιμητικές πλακέτες στον Πρόεδρο της ΚΟΕ, κ. Διαθεσόπουλο, στην αρχηγό της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Γυναικών, Ρουμπέση Αντιγόνη και στον αρχηγό της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Ανδρών, Μυλωνάκη Μανώλη.


Σύλλογος ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ
Τηλ. Επικοινωνίας 2107775615-6
Λεβαδείας 8, Αθήνα

Κέντρο Λήψης Δειγμάτων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών ΡΕΑ
Τηλ. Επικοινωνίας: 2109495071-2, Λεωφ. Συγγρού 383 & Πεντέλης 17, Π. Φάληρο

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων