ΥΓΕΙΑ

Συνεργασία ΙΣΑ με την ομογένεια της Αμερικής

Συνεργασία ΙΣΑ με την ομογένεια της Αμερικής

Η συμβολή της ομογένειας στη στήριξη των Ελλήνων ιατρών, που μεταβαίνουν στις ΗΠΑ για εκπαίδευση ή εργασία, καθώς και στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα, βρέθηκε στο επίκεντρο των επαφών του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργου Πατούλη, κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ πραγματοποίησε συναντήσεις με παράγοντες της ομογένειας, με στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων συνεργασίας για τη συνδρομή των νέων γιατρών που πάνε για εκπαίδευση ή για εργασία στην Αμερική, με δυνατότητες υποτροφίας ή φιλοξενίας. Μεταξύ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ιατρικής Εταιρείας Νέας Υόρκης υπάρχει ήδη αδελφοποίηση. Γραφείο της δεύτερης λειτουργεί στον ΙΣΑ, για την υποστήριξη των νέων γιατρών, οι οποίοι αναζητούν είτε εργασία είτε προοπτική εκπαίδευσης στην Αμερική.

Ο Γιώργος Πατούλης πήρε μέρος σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ομοσπονδία Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Βορείου Αμερικής και η Ιατρική Εταιρεία Νέας Υόρκης υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη. Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν η κρίση στη δημόσια υγεία στην Ελλάδα και οι φιλανθρωπικές δράσεις των Ελληνοαμερικανικών οργανώσεων για την υποστήριξη και την συμπαράσταση του ελληνικού λαού στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Ο κ. Πατούλης, κατά την ομιλία του, τόνισε ότι «η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της ομογένειας και του ελληνικού λαού δίνει προοπτική και ελπίδα. Ήδη η συνεισφορά της ομογένειας και της εκκλησίας της Αμερικής ήταν πολύτιμη καθώς στήριξαν το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, που δημιούργησε ο Ι.Σ.Α. με την "Αποστολή" της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πριν 2,5 χρόνια, απ' την πρώτη στιγμή, με την αποστολή φαρμάκων και αναλώσιμου υλικού που κάλυψαν σημαντικές ανάγκες. Προσδοκούμε σε ακόμα πιο στενή συνεργασία προς όφελος του ελληνικού λαού και των νέων γιατρών μας».

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, παρέλασε μαζί με τους γιατρούς της ομογένειας, συμμετέχοντας στην πανηγυρική παρέλαση που έγινε στην 5η Λεωφόρο για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Σχετικές ειδήσεις