ΥΓΕΙΑ

Υπάρχει πιο κατάλληλη θεραπεία για τα κονδυλώματα; (video)

Υπάρχει πιο κατάλληλη θεραπεία για τα κονδυλώματα; (video)

Μάθετε πώς το laser C02 καταστρέφει γρήγορα και αναίμακτα τις βλάβες που προκαλεί ο ιός HPV, το αφροδίσιο νόσημα που μεταδίδεται εύκολα ειδικά μέσα στο καλοκαίρι!

Η ανεμελιά του καλοκαιριού ευνοεί τις ελεύθερες σχέσεις. Αποτέλεσμα; Πολλοί άνθρωποι από Σεπτέμβριο κατευθύνονται στο δερματολόγο-αφροδισιολόγο για να κάνει διάγνωση σε αυτά τα ύποπτα σπυράκια γύρω από ή πάνω στα γεννητικά όργανα. Ο εμβολιασμός των κοριτσιών κατά του ιού HPV παρέχει προστασία σε γυναίκες και άντρες, αν και στους δεύτερους όχι αρκετά, σύμφωνα με ολλανδική έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην επιστημονική έκδοση του British Medical Journey. Το εμβόλιο δεν αρκεί από μόνο του ούτε για να μην κολλήσουμε κονδυλώματα ούτε για να μην εμφανίσουμε κάποια στιγμή καρκίνο στα γεννητικά όργανα, στο στοματοφάρυγγα κ.α. Όπως είναι γνωστό, ορισμένοι τύποι του ιού ευθύνονται για τα οξυτενή κονδυλώματα (εξωτερικά) που δεν είναι καρκινογόνα αλλά και βλάβες στον τράχηλο της μήτρας που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο.

Ποια είναι όμως η πιο κατάλληλη θεραπεία για τα κονδυλώματα; Σίγουρα η πιο σύγχρονη μέθοδος είναι εκείνη με το laser C02 για τους εξής λόγους:

-είναι ανώδυνη και αναίμακτη
-δεν αφήνει αντιαισθητικές ουλές
-καταστρέφει τα κονδυλώματα αφήνοντας ανέπαφο το υγιές δέρμα γύρω από αυτά
-απαιτεί τουλάχιστον 1 συνεδρία
-δεν προκαλεί παρενέργειες

Όπως εξηγεί η Δρ Αμαλία Τσιατούρα, δερματολόγος-αφροδισιολόγος, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας HPV, επιστημονική διευθύντρια του τμήματος Δερματολογίας & Laser στην κλινική Cosmetic Derma Medicine: «Τα πλεονεκτήματα του laser έναντι της εφαρμογής κρεμών, αλλά και της κρυοθεραπείας και της διαθερμίας, είναι ότι το πρώτο μπορεί να καταστρέψει τα κονδυλώματα αναίμακτα χωρίς να αφήσει σημάδια. Μάλιστα, συνήθως έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα σε 1 συνεδρία».

Σύμφωνα με τη Δρ Τσιατούρα, ο εμβολιασμός είναι βασικό μέτρο πρόληψης, αλλά δεν είναι το μοναδικό. «Είναι απαραίτητη η χρήση προφυλακτικού σε κάθε μορφή σεξουαλικής επαφής. Ωστόσο, επειδή η χρήση του δεν προστατεύει 100% γιατί αφήνει ακάλυπτα κάποια σημεία, είναι πολύτιμη η σωστή επιλογή σταθερού συντρόφου».

Μάθετε περισσότερα για την θεραπεία των κονδυλωμάτων μέσα από ένα πολύ ενδιαφέρον video πατώντας εδώ