ΥΓΕΙΑ

ΙΣΑ: Δεν έχει ξεκινήσει η κάλυψη της περίθαλψης των ανασφάλιστων

ΙΣΑ: Δεν έχει ξεκινήσει η κάλυψη της περίθαλψης των ανασφάλιστων

Η πρόσβαση των ανασφάλιστων ασθενών στα νοσοκομεία έχει επιδεινωθεί δραματικά το τελευταίο διάστημα, καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε επιστολή του προς το υπουργείο Υγείας.

«Οι εθελοντές γιατροί του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ, διαπίστωσαν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, όχι μόνο δεν ξεκίνησε η κάλυψη της περίθαλψης των ανασφάλιστων, όπως ανακοινώθηκε από τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, αλλά η κατάσταση έχει χειροτερεύσει δραματικά και ακόμα και νοσοκομεία που μέχρι πρόσφατα, εξυπηρετούσαν τους ασθενείς του Ιατρείου, πλέον έκλεισαν τις πόρτες τους στους ανασφάλιστους, όπως για παράδειγμα το νοσοκομείο Σισμανόγλειο.

Υπάρχουν ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους- π.χ. καρδιοπαθείς που πρέπει να υποβληθούν άμεσα σε στεφανιογραφία -ωστόσο τα δημόσια νοσοκομεία δεν τους δέχονται παρά το γεγονός ότι υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του ασθενή (χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νοσοκομείο Γεννηματάς)» αναφέρει ο ΙΣΑ, ο οποίος ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να απαντήσει γιατί δεν εφαρμόζονται όσα ανακοίνωσε για την κάλυψη της περίθαλψης των ανασφάλιστων.

Σχετικές ειδήσεις