ΥΓΕΙΑ

Στη Σαντορίνη για το νέο νοσοκομείο ο Γιάννης Μπασκόζος

Στη Σαντορίνη για το νέο νοσοκομείο ο Γιάννης Μπασκόζος

Το νέο Γενικό Νοσοκομείο της Σαντορίνης επισκέφθηκε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος.

Η έναρξη της λειτουργίας του νέου νοσοκομείου εκκρεμεί, παρά το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, από τον καιρό μάλιστα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιάννης Μπασκόζος, την Πέμπτη 20 Αυγούστου, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Θήρας πατέρα Νικόλαο Σιγάλα και το δήμαρχο Θήρας, Νικόλαο Ζώργο, συνοδευόμενος από το μέλος του Δ.Σ της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ Α.Ε.), Μιχάλη Ρούσσο.

Στη συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη, ο γενικός γραμματέας μετέφερε τη δέσμευση της κυβέρνησης για την άμεση έναρξη λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Σαντορίνης, με δημόσιο χαρακτήρα και σε συνεργασία με την ΑΕΜΥ.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης με το δήμαρχο Θήρας, επαναλήφθηκε η πολιτική δέσμευση για ταχεία εισαγωγή νομοθετικής ρύθμισης με στόχο την άμεση έναρξη λειτουργίας του Δημόσιου Νοσοκομείου της Σαντορίνης. Συμφωνήθηκε επίσης η συνεργασία της Δημοτικής Αρχής για διασφάλιση πρόσθετης χρηματοδότησης, πέρα από την κρατικά εγγυημένη, για το Νοσοκομείο της Σαντορίνης.

Σχετικές ειδήσεις