ΥΓΕΙΑ

Ευαγγελισμός: Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι για τα οξυμένα προβλήματα

Ευαγγελισμός: Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι για τα οξυμένα προβλήματα

Παντελής έλλειψη ειδικευομένων γιατρών σε τμήματα, αυξημένη νοσηρότητα στους νέους γιατρούς, λόγω της εντατικοποίησης της εργασίας που οδηγεί μερικούς ακόμα και σε παραίτηση, μη χορήγηση ρεπό εφημέρευσης και αδειών, είναι κάποια από τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Επιπλέον, από τον τρέχοντα μήνα μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου απολύονται 55 συμβασιούχοι όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, παραϊατρικό προσωπικό), οι οποίοι καλύπτουν ζωτικές ανάγκες του νοσοκομείου, καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους.

Το Σωματείο των Εργαζομένων (ΣΕΝΕ) κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις του το επόμενο διάστημα, ξεκινώντας από την Παρασκευή 30 Οκτώβρη, με Γενική Συνέλευση των ειδικευομένων και εξειδικευομένων γιατρών του Ευαγγελισμού, σε συνεργασία με την επιτροπή της ΕΙΝΑΠ.

Την Τρίτη 3 Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας όλου του προσωπικού από τις 13:00 έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας και παράσταση στο Υπουργείο Υγείας στις 14:00 με αίτημα να μην απολυθεί κανείς συμβασιούχος (επικουρικοί, ΚΕΕΛΠΝΟ κλπ.), να προκηρυχθούν άμεσα όλες οι κενές οργανικές θέσεις και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Την Τετάρτη 4 Νοέμβρη, ημέρα γενικής εφημερίας, το Σωματείο προχωρά στο μπλοκάρισμα των ταμείων του νοσοκομείου στις 14:30, ώστε οι ασθενείς να μην πληρώνουν για τις εξετάσεις τους.

Την Τρίτη 10 Νοέμβρη θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των εργαζομένων στις 8 π.μ. στα Επείγοντα για την ανάδειξη όλων των προβλημάτων του νοσοκομείου που καθημερινά επιδεινώνονται: έλλειψη χρηματοδότησης, τραγικές ελλείψεις προσωπικού, απουσία πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας - η οποία μετατρέπει το νοσοκομείο σ’ ένα απέραντο κέντρο υγείας κι αναιρεί τις δυνατότητες να παίξει τον γ΄βαθμιο και δ΄βάθμιο ρόλο του - η μη χορήγηση χρωστούμενων αδειών και ρεπό, οι περικοπές κι οι καθυστερήσεις στην καταβολή εφημεριών – εξαιρέσιμων - υπερωριακής απασχόλησης. Ιδιαίτερα τονίζεται το τεράστιο ζήτημα που έχουν οι εργολαβικοί εργάτες οι οποίοι είναι απλήρωτοι για μήνες με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.

Όπως τονίζει το Σωματείο «κορυφώνουμε τις κινητοποιήσεις με τη μαζική συμμετοχή μας στην πανελλαδική - πανεργατική απεργία την Πέμπτη 12 Νοέμβρη με αιχμή τη μη εφαρμογή του βάρβαρου αντιασφαλιστικού νόμου, προβάλλοντας ταυτόχρονα τα σοβαρότατα προβλήματα της δημόσιας υγείας, των ασθενών και των μαχόμενων υγειονομικών.
Όλοι στον αγώνα για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλο το λαό χωρίς επιχειρηματική δράση. Για μια ζωή με δικαιώματα, αντάξια των αναγκών και της προσφοράς μας».

Σχετικές ειδήσεις