Θριάσειο: Σύλληψη μαιευτήρα για «φακελάκι»

Newsroom Newsroom

Θριάσειο: Σύλληψη μαιευτήρα για «φακελάκι»

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη γιατρός-μαιευτήρας στο Θριάσειο Νοσοκομείο να χρηματίζεται με το ποσό των 600 ευρώ.

Ο μαιευτήρας παρέλαβε το «φακελάκι» των 600 ευρώ για φυσιολογικό τοκετό και συνελήφθη από άνδρες του τμήματος Εσωτρικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η διοίκηση του νοσοκομείου προχώρησε σε αναστολή των καθηκόντων του εν λόγω γιατρού, όπως προβλέπεται από το νόμο, ενώ παράλληλα δρομολογούνται οι διαδικασίες για την άμεση παραπομπή της υπόθεσης στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Σύμφωνα, πάντως, με την ΕΛ.ΑΣ, στην υπόθεση εμπλέκεται και δεύτερος γιατρός-γυναικολόγος του ίδιου νοσοκομείου, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στη δικογραφία για δωροληψία που σχηματίστηκε.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία πολίτη. Οι δύο γιατροί ζήτησαν, προκειμένου να αναλάβουν τον τοκετό της συντρόφου του, 800 και 650 ευρώ αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο δεύτερος από τους παραπάνω γιατρούς, μετά τον τοκετό, απαίτησε και έλαβε από τον καταγγέλλοντα το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, ενώ τις επόμενες μέρες απαιτούσε να του καταβάλει και το υπόλοιπο ποσό των 600 ευρώ.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση την Παρασκευή (27/11/2015) το πρωί, σε γραφείο του νοσοκομείου, ο γιατρός παρέλαβε από τον καταγγέλλοντα το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 600 ευρώ. Άμεσα επενέβησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και συνέλαβαν τον γιατρό, ενώ σε έρευνα που έγινε στο γραφείο βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Ο δεύτερος γιατρός, ο οποίος απαίτησε το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ, δεν συνελήφθη, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Όπως σημειώνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, «το φαινόμενο του χρηματισμού στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας είναι γνωστό πρόβλημα και αποτελεί μια από τις σοβαρότερες παθογένειες του συστήματος από την οποία πρέπει να απαλλαγούμε. Προς αυτή την κατεύθυνση και με στόχο την ενθάρρυνση των πολιτών να καταγγέλλουν τέτοιου είδους φαινόμενα, το υπουργείο Υγείας έχει ενσωματώσει στο Νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στη Βουλή, διάταξη που προβλέπει τη σύσταση ειδικού γραφείου προστασίας δικαιωμάτων ληπτών υπηρεσιών υγείας. Τα γραφεία αυτά θα λειτουργούν σε κάθε νοσοκομείο της χώρας και θα έχουν ως αρμοδιότητα- μεταξύ άλλων- τη συλλογή και τη διεκπεραίωση καταγγελιών για φαινόμενα διαφθοράς στο σύστημα υγείας.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είναι αποφασισμένη να επιδείξει μηδενική ανοχή και να δώσει σκληρή μάχη για τη διασφάλιση της προστασίας της δημόσιας περίθαλψης και της αξιοπρεπούς φροντίδας των ασθενών. Πρέπει να μπει τέλος στη διαιώνιση των φαινομένων διαφθοράς και σε αυτό είμαστε σίγουροι ότι θα συστρατευθούν όλες οι έντιμες δυνάμεις του ΕΣΥ έτσι ώστε να επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων δομών και παράλληλα η ηθικοποίηση, η σταθεροποίηση και η αναδιοργάνωση του συστήματος υγείας της χώρας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved