ΥΓΕΙΑ

Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου: Πρωτοφανείς ελλείψεις προσωπικού και κονδυλίων

Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου: Πρωτοφανείς ελλείψεις προσωπικού και κονδυλίων

Τους μεγάλους κινδύνους που προκαλεί η υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας (ΚΥ) Λεωνιδίου, λόγω της πρωτοφανούς έλλειψης προσωπικού και κονδυλίων, επισημαίνει η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της «πάνω από το 50% των προβλεπόμενων θέσεων είναι κενές!», ενώ το υπάρχον προσωπικό «καλείται να εξυπηρετεί 8.500 μόνιμο πληθυσμό του Δήμου μας (σύμφωνα με την απογραφή του 2011) και άλλους τόσους και πλέον επισκέπτες-τουρίστες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες». Αν μάλιστα ληφθεί υπόψη ότι πρέπει να επισκέπτονται περιοδικά το ΚΥ και άλλες ιατρικές ειδικότητες, τότε οι πραγματικές ανάγκες είναι πολύ περισσότερες από τους 35 που προβλέπει ο Οργανισμός.

Οι αγροτικοί γιατροί προσφέρουν σημαντικότατο έργο, όμως δεν αντικαθίστανται άμεσα με τη λήξη της θητείας τους και τα κενά μεγαλώνουν, ενώ τα χρωστούμενα ρεπό στους εργαζόμενους είναι πάρα πολλά, και για τις αμοιβές ισχύει η γενική λιτότητα που έχουν επιβάλει ΕΕ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Απογοητευτική είναι η κατάσταση και στον εξοπλισμό, καθώς στα μικροβιολογικά μηχανήματα δε γίνεται περιοδική συντήρηση από ειδικούς βιοτεχνολόγους και η όποια συντήρηση, γίνεται από το προσωπικό. Ο εξοπλισμός του Ακτινολογικού είναι πεπαλαιωμένος, ο εξοπλισμός του χειρουργείου είναι υποτυπώδης και εξαιρετικά παλαιός, ενώ δεν υπάρχουν άλλα αναγκαία μηχανήματα (υπέρηχοι, ορμονολογικοί δείκτες, αέρια αίματος κ.λπ.).

Στα δε ασθενοφόρα είναι πολύ συχνές οι βλάβες λόγω κακού οδικού δικτύου και περιοδική αχρηστία λόγω μη επισκευής.

Μεγάλες ελλείψεις παρατηρούνται επίσης σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν επαρκείς γάζες, βαμβάκι, ράμματα κ.λπ. το προσωπικό να αγοράζει μόνο του χαρτί υγείας, υλικά καθαριότητας κ.λπ., ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που αυτό γίνεται από τους ασθενείς ή και από προσφορά των φαρμακοποιών.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί σε εγρήγορση όλο το λαό του Δήμου να απαιτήσει:

- Άμεση πρόσληψη ειδικευόμενου μόνιμου προσωπικού.
- Επείγουσα χρηματοδότηση για υλικά και εξοπλισμό.
- Τακτική συνεχής περιοδική επίσκεψη ειδικευόμενων γιατρών (καρδιολόγου, γυναικολόγου, ουρολόγου, ορθοπεδικού, ψυχιάτρου, κ.λπ.).

Κλείνει τονίζοντας ότι «η τραγικότητα στην Υγεία μαζί με τη νέα σφαγή που ετοιμάζουν στο Ασφαλιστικό και την άγρια φορολογία πρέπει να σημάνουν συναγερμό στα λαϊκά στρώματα».

Σχετικές ειδήσεις