ΥΓΕΙΑ

Τα αποτελέσματα στις εκλογές του «Ευαγγελισμού» - Επανεξελέγη ο Ηλίας Σιώρας

Τα αποτελέσματα στις εκλογές του «Ευαγγελισμού» - Επανεξελέγη ο Ηλίας Σιώρας

Εκλογές για την ανάδειξη δύο αιρετών εκπροσώπων, των γιατρών και των λοιπών εργαζομένων, στη διοίκηση της νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη (18/03/2016).

Για έκτη συνεχή χρονιά, εκπρόσωπος των γιατρών εξελέγη ο καρδιολόγος Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος επίσης του σωματείου των εργαζομένων του Ευαγγελισμού (ΣΕΝΕ) και στέλεχος του ΠΑΜΕ. Σε 238 έγκυρα ψηφοδέλτια, ο κ. Σιώρας πήρε 192 ψήφους, ποσοστό 80,67% (στις προηγούμενες εκλογές που διεξήχθησαν πριν δύο χρόνια είχε πάρει ποσοστό 58%).

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι έλαβαν: ο κ. Σπύρος Δρίτσας 24 ψήφους, ποσοστό 10% (πριν 2 χρόνια είχε πάρει 62 ψήφους και ποσοστό 21%) και ανήκει στην παράταξη Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τρίτος είναι ο κ. Βασίλης Βουγάς με 22 ψήφους, ποσοστό 9,24%.

Εκπρόσωπος των εργαζομένων εξελέγη ο Δημήτρης Πιστόλας, στέλεχος της ΔΑΚΕ, ο οποίος σε 663 έγκυρα ψηφοδέλτια έλαβε 268 ψήφους. Δεύτερος στη σειρά αναδείχθηκε ο Νίκος Γούσιος στέλεχος του ΠΑΜΕ με 167 ψήφους και ποσοστό 25,18% (πριν δύο χρόνια 20%). Σημειώνεται ότι πριν δύο χρόνια ο κ. Γούσιος είχε καταλάβει την τρίτη θέση και σήμερα αναδεικνύεται δεύτερος. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι έλαβαν τα εξής: Η κ. Βιβή Πασχάλη 129 ψήφους, ποσοστό 19,45% (πριν δύο χρόνια 25%), ο κ. Λεωνίδας Βασταρδής 68 ψήφους, ποσοστό 10,25% (το επίσημο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ) και ο κ. Νεοφώτιστος 31 ψήφους, ποσοστό 4,67%.

Συνολικά υπήρξε μειωμένη συμμετοχή λόγω των πολλών συνταξιοδοτήσεων της τελευταίας διετίας που είχε ως συνέπεια τη μείωση του μόνιμου προσωπικού, το οποίο δεν αντικαταστάθηκε. Μετά την ενίσχυση στις εκλογές της ΕΙΝΑΠ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καταγράφουν αύξηση και στον «Ευαγγελισμό», γεγονός το οποίο αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στις παραπέρα εξελίξεις στο νοσοκομείο αλλά και γενικότερα στο ΕΣΥ, δεδομένου ότι ο «Ευαγγελισμός» είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις