ΥΓΕΙΑ

Ασφαλιστικό: 24ωρη απεργία στην Υγεία την Πέμπτη 7 Απριλίου

Ασφαλιστικό: 24ωρη απεργία στην Υγεία την Πέμπτη 7 Απριλίου

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 7 Απριλίου, τα νοσοκομεία και οι μονάδες του ΠΕΔΥ της χώρας, καθώς υγειονομικοί και διοικητικοί υπάλληλοι, συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καλεί τους γιατρούς να λάβουν μέρος στα συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν σε όλη τη χώρα, ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου νόμου που κατέθεσε προς συζήτηση η κυβέρνηση και την έναρξη διαλόγου για ένα δίκαιο, αναλογικό και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, βασισμένο στην αλληλεγγύη των γενεών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) καλεί σε προσυγκέντρωση στις 10:00 έξω από το υπουργείο Υγείας, και με πορεία θα κατευθυνθεί στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην Ομόνοια, στις 10:30 καλεί το ΠΑΜΕ Υγείας.

Οι γιατροί του ΠΕΔΥ, επίσης συμμετέχουν στην απεργία, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΟΕΠΥΥ – ΠΕΔΥ).

Τόσο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών όσο και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στηρίζουν επίσης την απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στο ασφαλιστικό και καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν σε αυτήν.

Η ΠΟΕΔΗΝ αποφάσισε, επιπλέον, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών της, την αποχή όλων των δημοσίων υπαλλήλων από τη συμμετοχή τους στο σύνολο των συμβουλίων και των επιτροπών του Δημοσίου, από τις 4 έως και τις 8 Απριλίου. Εξαιρούνται περιπτώσεις στις οποίες επιβάλλεται η λειτουργία των εν λόγω επιτροπών και συμβουλίων, που θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Τέλος, απέστειλε επιστολή στα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής, με την οποία καλεί σε συνάντηση προκειμένου να συζητηθούν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας. Όπως επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, πρώτο κόμμα που ανταποκρίθηκε ήταν το ΚΚΕ και την Παρασκευή (08/04/2016) θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Σχετικές ειδήσεις