ΥΓΕΙΑ

Στο «3ο Συνέδριο Εκπαίδευσης και Έρευνας» ο πρόεδρος του ΠΙΣ

Στο «3ο Συνέδριο Εκπαίδευσης και Έρευνας» ο πρόεδρος του ΠΙΣ

Στην Αλεξανδρούπολη μεταβαίνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, για να συμμετάσχει στις εργασίες του 3ου Συνεδρίου Εκπαίδευσης και Έρευνας, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, προσκεκλημένος του Προέδρου της Ιατρικής Σχολής, Καθηγητού κ. Αλέξανδρου Πολυχρονίδη.

Ο κ. Βλασταράκος θα μιλήσει για το ρόλο του πανεπιστημίου στη σύγχρονη εποχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΙΣ αναμένεται να τονίσει ότι η χώρα μας έχει πλεονέκτημα με το μεγάλο αριθμό ατόμων που αποφοιτούν από τα Πανεπιστήμια, τα οποία μπορούν να συμβάλλουν στην παραγωγή με σύγχρονες γνώσεις. Ωστόσο, υπάρχουν μειονεκτήματα, όπως ο χαμηλός αριθμός των διδασκόντων, λόγω παγώματος διορισμών και αποχώρησης λόγω συνταξιοδότησης. «Η αναλογία 30 φοιτητών ανά καθηγητή που έχει η χώρα είναι παθογένεια, όταν ο μέσος όρος στις χώρες του ΟΟΣΑ, είναι 15 φοιτητές ανά καθηγητή.

Η χρηματοδότηση της παιδείας είναι πολύ χαμηλή, όπως και οι υποδομές, οι λειτουργικές δαπάνες και η έρευνα.

Πρέπει το Κράτος να βοηθήσει τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, να παίξουν το ρόλο που τους έχει ανατεθεί, με αξιολόγηση των προγραμμάτων σπουδών και του έργου κάθε Ιδρύματος, καθώς και της εναρμόνισής του με το Ευρωπαϊκό και Διεθνές περιβάλλον, ώστε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα και λάθη ή παραλείψεις του παρελθόντος.

Πρέπει να δώσουμε το μήνυμα, ότι φροντίζουμε για τη νέα γενιά που αποτελεί την ελπίδα της χώρας μας, αλλά και την αναβάθμιση της εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα, προπτυχιακής, μεταπτυχιακής και δια βίου, διότι αυτό αποτελεί ανάγκη και η προϋπόθεση διατήρησης ζωτικότητας της σκληρά δοκιμαζόμενης κοινωνίας μας» είναι κάποια από τα σημεία της παρέμβασης του κ. Βλασταράκου.

Σχετικές ειδήσεις