ΥΓΕΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία από τον Ερυθρό Σταυρό στο Κιλκίς

Εθελοντική αιμοδοσία από τον Ερυθρό Σταυρό στο Κιλκίς

Μεγάλο αριθμό αιμοδοτών προσέλκυσε και φέτος η καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαΐου.

Πλήθος κόσμου, μικροί και μεγάλοι, συμμετείχαν στη μεγάλη «Γιορτή Αγάπης», η οποία φέτος ενισχύθηκε με μια ξεχωριστή συνεργασία, με τον σύλλογο αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής», μέλη του οποίου ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του Τοπικού Τμήματος του Ε.Ε.Σ., ενημέρωναν το κοινό για τη δωρεά μυελού των οστών, εφαρμόζοντας παράλληλα δειγματοληψία σάλιου στους ενδιαφερόμενους μελλοντικούς δότες.

Ο Ερυθρός Σταυρός του Κιλκίς έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια μεγάλη τράπεζα αίματος, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται καθημερινά πολίτες που έχουν άμεση και κατεπείγουσα ανάγκη σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα, πάντοτε με αρωγούς και συνοδοιπόρους τους πολίτες της κοινότητας, που ανταποκρίνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε κάθε κάλεσμα.

Για το λόγο αυτό το Τοπικό Τμήμα Ε.Ε.Σ. ευχαριστεί θερμά:

- Όλους τους εθελοντές αιμοδότες που αφιέρωσαν δέκα λεπτά από το χρόνο τους προσφέροντας αίμα, καθώς και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του σταθμού αιμοδοσίας του ΓΝ Κιλκίς για τη συνεργασία τους .

- Το Δήμο Κιλκίς (Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας & Πρασίνου – Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων) για τη διαμόρφωση του χώρου της αιμοδοσίας.

- Τους καλλιτέχνες: Φώτη Ζάικο, Κυριάκο Τάντση, Κώστα Παπαδόπουλο, Θεόδωρο Σαχπεκίδη, Γιώργο Γεωργό, Γιώργο Κωσταντά και Ιάκωβο Βαλουκτσή, που πλαισίωσαν αφιλοκερδώς μουσικά την εκδήλωση.

- Όλα τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης που με ευγένεια προέβαλαν την εθελοντική αιμοδοσία επί σειρά εβδομάδων.

- Τα κρεοπωλεία Θεολόγη, Κούπενου, Κουραλίδη, Νικολαΐδη, Στρατηγούση, καθώς και τη βιομηχανία εμπορίας κρεάτων Κιουρτσίδη για την ευγενική προσφορά προϊόντων.

- Τους Αμαλία Διαλλινά, Παναγιώτη Καβατζικλή, το αρτοποιίο ΑΡΤΟΠΙΝΕΛΙΕΣ, τον πολιτιστικό σύλλογο Μεγάλης Βρύσης, το αρτοζαχαροπλαστείο ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ, το φούρνο ΠΑΝΤΕΛΗ, καθώς και όλους τους εθελοντές που συντέλεσαν στην άρτια διεξαγωγή της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Σχετικές ειδήσεις