ΥΓΕΙΑ

Αρεταίειο: Φιλικό προς τα βρέφη νοσοκομείο

Αρεταίειο: Φιλικό προς τα βρέφη νοσοκομείο

Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, και η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF, Σοφία Τζιτζίκου, απένειμαν τον τίτλο του «Φιλικού προς τα Βρέφη Νοσοκομείου» στο Aρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (12/05/2016), στο Μικρό Αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Η αξιολόγηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αρεταίειο» προκειμένου να αναγνωρισθεί ως «Φιλικό για το Βρέφος» έγινε από Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, στο πλαίσιο της υλοποίησης της Οριζόντιας Πράξης «Αλκυόνη: Εθνική Πρωτοβουλία Προαγωγής του Μητρικού Θηλασμού» ( Ε.Σ.Π.Α. 2007-2013).

Για το υπουργείο Υγείας αποτελεί διαχρονικά προτεραιότητα η προστασία, προαγωγή και υποστήριξη του μητρικού θηλασμού, καθώς το δικαίωμα των γονέων και των παιδιών να ενημερώνονται για τα πλεονεκτήματα του φυσικού θηλασμού και να υποστηρίζονται σε αυτόν είναι αναγνωρισμένο από την Πολιτεία ανθρώπινο δικαίωμα (άρθρο 24 του Ν. 2101/ 92 ΦΕΚ τ. Α΄ 192 «Κύρωση της Διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα του Παιδιού»).

Επίσης, η χώρα μας συμμετέχει στις διεθνείς δράσεις προώθησης του μητρικού θηλασμού, και ειδικότερα στην πρωτοβουλία του «Φιλικού για το Βρέφος Νοσοκομείου» (Baby-friendly Hospital) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της UNICEF, η οποία περιλαμβάνεται στη Διακήρυξη Innocenti για την Προστασία, Προαγωγή και Υποστήριξη του Μητρικού Θηλασμού, στην Αναθεωρημένη Διακήρυξη Innocenti 2005 και την Παγκόσμια Στρατηγική για τη Διατροφή του Βρέφους, και του μικρού Παιδιού του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της UNICEF.

Σχετικές ειδήσεις