ΥΓΕΙΑ

ΕΛΠΙΔΑ: Η Άντρη Αναστασιάδη επισκέφθηκε την Ογκολογική Μονάδα Παίδων

ΕΛΠΙΔΑ: Η Άντρη Αναστασιάδη επισκέφθηκε την Ογκολογική Μονάδα Παίδων

Κοντά στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» βρέθηκε η πρώτη κυρία της Κύπρου, Άντρη Αναστασιάδη, η οποία ήρθε στην Ελλάδα για να παραστεί και να απευθύνει χαιρετισμό στην επετειακή εκδήλωση για τα 25 χρόνια του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Η σύζυγος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, θέλησε να επισκεφτεί τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ».

Η Πρόεδρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», Εμμανουήλ Παπασάββας, υποδέχτηκαν και ξενάγησαν την κυρία Αναστασιάδη και τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα, Κυριάκο Κενεβέζο, που την συνόδευε, στους χώρους του Νοσοκομείου.

«Σας υποδεχόμαστε ως μια ξεχωριστή φίλη και ως μια εξέχουσα προσωπικότητα», είπε η κυρία Βαρδινογιάννη καλωσορίζοντας την κυρία Αναστασιάδη. «Η βαθιά σας ευαισθησία και το σημαντικό ανθρωπιστικό σας έργο, σας κάνουν πολύ αγαπητή στη χώρα σας, στο εξωτερικό και βεβαίως στην Ελλάδα. Η ξεχωριστή φιλανθρωπική σας δράση ως Επίτιμης Προέδρου του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού, ως Επίτιμης Προέδρου της δικής σας "ΕΛΠΙΔΑΣ" στην Κύπρο- του Ιδρύματος για Παιδιά με Καρκίνο, και με πολλές άλλες ιδιότητες σε φορείς που βρίσκονται κοντά σε ευπαθείς ομάδες είναι αξιομνημόνευτη και φωτεινό παράδειγμα για ολόκληρη την κοινωνία».

Η κυρία Βαρδινογιάννη τόνισε, επίσης, το γεγονός ότι η Κύπρος είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως σε αριθμό εθελοντών δοτών μυελού των οστών αναλογικά με τον πληθυσμό της.

Ως έκφραση ευγνωμοσύνης για τη στήριξη που προσφέρει η κυρία Αναστασιάδη στην «ΕΛΠΙΔΑ», της απονεμήθηκε η Τιμητική Πλακέτα του Συλλόγου, ενώ ένα αστεράκι με το όνομά της προστέθηκε στον «Τοίχο των αστεριών» του Νοσοκομείου, πλάι στα αστεράκια με τα ονόματα των μεγάλων υποστηρικτών της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

H κυρία Αναστασιάδη συγκινημένη ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη λέγοντας: «Η Ελλάδα είναι πολύ τυχερή που σας έχει», και της πρόσφερε την εικόνα της Παναγίας του Κίκου την Ελεούσα για να φυλάει, όπως είπε, τα παιδιά. Αποχαιρετώντας τη, η κυρία Βαρδινογιάννη, ως ανάμνηση της επίσκεψής της, της προσέφερε ένα επίχρυσο κλαδί ελιάς ως σύμβολο εκτίμησης και θαυμασμού στο πρόσωπό της.

Σχετικές ειδήσεις