Στα «σκαριά» Επαγγελματικό Ταμείο Υγειονομικών

Newsroom Newsroom

Στα «σκαριά» Επαγγελματικό Ταμείο Υγειονομικών

Τη μετατροπή του Τομέα Πρόνοιας του ΤΣΑΥ σε Επαγγελματικό Ταμείο, συζήτησαν οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των Δευτεροβαθμίων Υγειονομικών Φορέων, σε συνάντηση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη (25/05/2016) στα γραφεία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Μιχάλης Βλασταράκος, ο πρόεδρος της Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Αθανάσιος Κατσίκης, το μέλος της Διοίκησης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Σεραφείμ Ζήκας, η εκπρόσωπος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου στο ΤΣΑΥ, Μαγδαληνή Βουδούρη, καθώς και ο πρόεδρος του Τομέα Υγειονομικών του ΤΣΑΥ, Στάθης Τσούκαλος και ο ειδικός αναλογιστής, Β. Μαριός.

Το σκεπτικό των Φορέων είναι να μετατραπεί ο Τομέας Πρόνοιας σε Επαγγελματικό Ταμείο, ως καθολικός διάδοχος του Τομέα Πρόνοιας του ΤΣΑΥ, το οποίο με το νέο ασφαλιστικό εντάσσεται στον ΕΦΚΑ, προκειμένου, συμπεριλαμβανομένων και των φορολογικών απαλλαγών που προβλέπονται από τη Νομοθεσία, να αξιοποιηθούν οι συνδρομές του Τομέα αυτού με τον βέλτιστο τρόπο. (Σημειώνεται ότι ο Τομέας Στέγης δεν μπορεί να ενταχθεί βάσει της νομοθεσίας σε Επαγγελματικό Ταμείο, αλλά μόνο ως νέο υποταμείο, όπως συνέβη με τις εργοληπτικές εταιρείας του ΤΣΜΕΔΕ). Στην κατεύθυνση αυτή, μέσα από την κοινή συνεργασία όλων των κλάδων των Υγειονομικών διερευνάται να δοθεί η δυνατότητα ετήσιας εθελουσίας προσαύξησης του ποσού στον ετήσιο λογαριασμό κάθε υγειονομικού, προκειμένου οι μικρές συντάξεις του μέλλοντος να συμπληρωθούν μέσω αυτής της δυνατότητας.

Ήδη για το θέμα αυτό, κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχουν εκφράσει τη συγκατάθεσή τους.

Η αναφορά του ειδικού αναλογιστή σε θέματα δημιουργίας επαγγελματικών ταμείων, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει και κατά το παρελθόν αναλογιστικές μελέτες για το ΤΣΑΥ, θα δώσει τη δυνατότητα της εμπεριστατωμένης ενημέρωσης καταρχήν των Διοικητικών Συμβουλίων των Υγειονομικών και στη συνέχεια των Γενικών Συνελεύσεων, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στη συζήτηση και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ της 20ης Μαΐου καθώς και στις συζητήσεις των προέδρων των Υγειονομικών Φορέων. Κοινή πεποίθηση των Φορέων είναι ότι με καλή πίστη και συνεργασία «θα βρούμε το δρόμο που θα φέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα, ιδιαίτερα για τους νεότερους συναδέλφους μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved