ΑΧΕΠΑ: Συνεχίζεται η έρευνα για τις «δωρεές» χειρουργικών υλικών

Newsroom Newsroom

ΑΧΕΠΑ: Συνεχίζεται η έρευνα για τις «δωρεές» χειρουργικών υλικών

Ασθενείς που επρόκειτο να υποβληθούν σε επέμβαση, πλήρωναν τα χειρουργικά υλικά με μορφή δωρεών προς το νοσοκομείο, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο καλύτερη θέση στη λίστα αναμονής του χειρουργείου.

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ μετέβησαν σήμερα (06/06/2016) το πρωί κλιμάκιο επιθεωρητών του ΣΕΥΥΠ καθώς και ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Στρατής Πλωμαρίτης με το νέο διοικητή του νοσοκομείου, Αναστάσιο Σπανό προκειμένου να διερευνήσουν τις εν λόγω καταγγελίες.

Ο κ. Πλωμαρίτης και ο κ. Σπανός πραγματοποίησαν συναντήσεις με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και διαπίστωσαν ότι πράγματι έχουν εγκριθεί δωρεές υλικών με ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ στο οποίο συμμετέχει και εκπρόσωπος των εργαζομένων. Τις επόμενες μέρες θα διερευνηθεί κατά πόσο αυτές οι δωρεές είχαν ονομαστικό αποδέκτη, ποιες κλινικές εμπλέκονται και σε τι βάθος χρόνου.

Το υπουργείο Υγείας σημειώνει, ότι στις τρεις συναντήσεις που είχε πραγματοποιήσει το προηγούμενο διάστημα ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ με το σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου, δεν υπήρξε η παραμικρή αναφορά για τις παραπάνω καταγγελίες οι οποίες κοινοποιήθηκαν στην ΥΠΕ και στο υπουργείο μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος και την αναφορά στον Εισαγγελέα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved