ΥΓΕΙΑ

Συνάντηση Βλασταράκου - Πετρόπουλου για το Επαγγελματικό Ταμείο Υγειονομικών

Συνάντηση Βλασταράκου - Πετρόπουλου για το Επαγγελματικό Ταμείο Υγειονομικών

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, και εκπρόσωποι των υπόλοιπων Υγειονομικών Φορέων, συναντήθηκαν την Πέμπτη (04/08/2016) με τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιο Πετρόπουλου.

Θέμα της συνάντησης ήταν η δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου των Υγειονομικών, ως καθολικού διαδόχου του Ταμείου Πρόνοιας και Στέγης Υγειονομικών, σύμφωνα και με τις αποφάσεις των Συλλογικών Οργάνων των Υγειονομικών Φορέων. Συνάντηση για το ίδιο ζήτημα είχε πραγματοποιηθεί και με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κατρούγκαλο, προ 20 ημερών.

Στη χθεσινή συνάντηση συμμετείχαν, εκτός από τον κ. Βλασταράκο, ο κ. Αθανάσιος Κατσίκης, πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, ο κ. Σεραφείμ Ζήκας, μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και η κυρία Μαγδαληνή Βουδούρη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

Οι εκπρόσωποι των Υγειονομικών Φορέων τόνισαν για μία ακόμη φορά στον Υφυπουργό ότι η μετατροπή του Κλάδου Πρόνοιας και Στέγης των Υγειονομικών σε Επαγγελματικό Ταμείο, με τη μεταφορά των ανάλογων λογαριασμών που ανέρχονται σε περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ και μέρους της ακίνητης περιουσίας, θα δημιουργήσει προϋποθέσεις καλύτερης απόδοσης των χρημάτων τα οποία αποδίδονται σήμερα σε αυτούς τους κλάδους. Επιπροσθέτως, τόνισαν ότι με τη δημιουργία του ΕΦΚΑ (Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης) είναι αβέβαιη η τύχη των αποθεματικών.

Ο κ. Πετρόπουλος άκουσε με προσοχή την εισήγηση των φορέων και δεσμεύθηκε ότι η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς θα γίνει σε αυτό το πνεύμα.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των Υγειονομικών Φορέων θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.