ΥΓΕΙΑ

Πολάκης: Δεν θα υποβαθμιστεί το νοσοκομείο Πρέβεζας

Πολάκης: Δεν θα υποβαθμιστεί το νοσοκομείο Πρέβεζας

Την Πρέβεζα και τη Λευκάδα επισκέφθηκε την Τετάρτη (07/09/2016) ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, συνοδευόμενος από το βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μπάρκα.

Στην Πρέβεζα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επισκέφτηκε το νοσοκομείο, όπου και συναντήθηκε διαδοχικά με το νέο διοικητή Μιλτιάδη Παππά, τον Ιατρικό Σύλλογο Λευκάδας και το Σωματείο των Εργαζομένων. Ο κ. Πολάκης ενημερώθηκε από το διοικητή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο και υποσχέθηκε να εξετάσει άμεσα τον τρόπο με τον οποίο θα λυθούν επείγοντα προβλήματα υποδομής.

Δεσμεύθηκε, επίσης, ότι το νοσοκομείο της Πρέβεζας δεν πρόκειται να υποβαθμιστεί, συγχωνευτεί ή κλείσει ενόψει της λειτουργίας του νέου νοσοκομείου Λευκάδας.

Ο κ. Πολάκης ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την προκήρυξη 2.000 νέων μόνιμων θέσεων ιατρών ΕΣΥ εντός του 2017, για τον επανασχεδιασμό του προγράμματος ΕΣΠΑ, μέσω του οποίου θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στα αστικά κέντρα, με τη δημιουργία 300 περίπου νέων δομών και την πρόσληψη 3.500 περίπου ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, καθώς και για άλλες πρωτοβουλίες με στόχο τη συνεχή βελτίωση των εργασιακών συνθηκών αλλά και των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών.

Στη συνέχεια ο κ. Πολάκης μετέβη στο δημαρχείο της Πρέβεζας, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Χρήστο Μπαϊλη, ο οποίος του εξέφρασε το αίτημα των πολιτών της περιοχής για την ανέγερση νέου νοσοκομείου, σε έκταση που θα παραχωρήσει ο Δήμος στο Υπουργείο Υγείας. Ο αναπληρωτής υπουργός αφού κατέστησε σαφή την αδυναμία άμεσης υλοποίησης ενός τέτοιου έργου, δεσμεύτηκε να εξετάσει το ενδεχόμενο να τεθούν οι βάσεις για την υλοποίησή του σε χρονικό ορίζοντα 7 – 10 ετών.

Στη Λευκάδα, ο αναπληρωτής υπουργός επισκέφθηκε το νοσοκομείο, όπου τον υποδέχτηκαν εργαζόμενοι με πανό και συνθήματα. Στη συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, στην οποία καλούσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου, συμμετείχαν ακόμη το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ.

leykada nosokomeio polakhs

Εντός του νοσοκομείου, ο κ. Πολάκης συναντήθηκε με το νέο διοικητή Βησαρρίωνα Μίχα, το χωρικό αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Χαλικιά, το δήμαρχο Κώστα Δρακονταειδή, τον Ιατρικό Σύλλογο Λευκάδας και το Σωματείο Εργαζομένων. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο τέως βουλευτής Λευκάδας του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Σταύρος. Αφού συζητήθηκαν τόσο γενικά προβλήματα του κλάδου, αλλά και συγκεκριμένα του νοσοκομείου, ο κ. Πολάκης δεσμεύθηκε να λύσει άμεσα το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας Βασιλικής.

Τέλος, ο κ. Πολάκης επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στους χώρους του νέου, υπό κατασκευή, νοσοκομείου Λευκάδας, έργο το οποίο αναμένεται να αποπερατωθεί τον επόμενο Μάιο.

Σχετικές ειδήσεις