ΥΓΕΙΑ

ΠΙΣ: Να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες για τη γρίπη

ΠΙΣ: Να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες για τη γρίπη

Εκστρατεία ενημέρωσης του πληθυσμού για την εποχική γρίπη, μέσω των Μ.Μ.Ε, αλλά και ενημερωτικού υλικού (αφίσες, φυλλάδια, κ.λπ.), αποφάσισε να ξεκινήσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), προκειμένου να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες και κυρίως όσοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, καθώς και στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων.

Η γρίπη θα αρχίσει να εμφανίζεται τους προσεχείς μήνες με επιδημικές εξάρσεις, τονίζει ο ΠΙΣ, επομένως θα πρέπει η εξάπλωσή της να περιοριστεί στο ελάχιστο για να μη θρηνήσουμε θύματα. Ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί κυρίως με την πρόληψη, μέρος της οποίας είναι ο εμβολιασμός.

Άλλωστε, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου βρίσκεται η Δημόσια Υγεία. Οι 14 τομείς του Ινστιτούτου Ερευνών του ΠΙΣ συνεδριάζουν τακτικά, προκειμένου να προσφέρουν στην Πολιτεία εισηγήσεις που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της περίθαλψης του πληθυσμού. Ήδη ο Τομέας Δημόσιας Υγείας του Ινστιτούτου έχει συνεργαστεί με το ΚΕΕΛΠΝΟ για τον εφοδιασμό των νοσοκομείων με υλικά για την αντιμετώπιση της ελονοσίας, ύψους 30.000 ευρώ, με το χρηματικό αυτό ποσό να προέρχεται από χορηγία.

Σχετικές ειδήσεις