ΥΓΕΙΑ

Ευθύνες στους... γιατρούς ρίχνει η διοίκηση του Π.Ν. Λάρισας για τις απλήρωτες εφημερίες

Ευθύνες στους... γιατρούς ρίχνει η διοίκηση του Π.Ν. Λάρισας για τις απλήρωτες εφημερίες

Τη στήριξή της στους γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας εκφράζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για την πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών τους, που καθυστερεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ΟΕΝΓΕ, σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τη στάση της αναπληρώτριας διοικήτριας απέναντι στους εκπροσώπους της Ένωσης του Νοσοκομείου. «Η διοίκηση σκόπιμα καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό, όταν λέει ότι οι κινητοποιήσεις ευθύνονται για τα προβλήματα του νοσοκομείου και την ταλαιπωρία των ασθενών. Οι ισχυρισμοί ότι οι αγώνες δίνουν πάτημα σε όσους θέλουν να κλείσουν ή να ιδιωτικοποιηθούν τα δημόσια νοσοκομεία είναι απαράδεκτοι. Αποτελεί πρόκληση αυτοί που εφαρμόζουν την κυβερνητική πολιτική της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης και της ενίσχυσης της επιχειρηματικής λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων, να κατηγορούν τους υγειονομικούς που σε κοινό μέτωπο με τους ασθενείς αγωνίζονται για να πάψει η Υγεία να είναι εμπόρευμα ή φιλανθρωπία και να αποτελεί κατοχυρωμένο λαϊκό δικαίωμα» τονίζει η ΟΕΝΓΕ.

Επιπλέον, η Ομοσπονδία καλεί τη διοίκηση του νοσοκομείου να αφήσει τις «δικαιολογίες, ότι δήθεν η καθυστερημένη εξόφληση των εφημεριών οφείλεται στη μη έγκαιρη κατάθεση των προγραμμάτων. Τόσο η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας όσο και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να φροντίσουν άμεσα στην πληρωμή του συνόλου των εφημεριών χωρίς καμία περικοπή» καταλήγει.

Ρoή Ειδήσεων