ΥΓΕΙΑ

Γραφειοκρατικό φρένο σε χρέη 1,4 δισ. στους προμηθευτές Υγείας

Γραφειοκρατικό φρένο σε χρέη 1,4 δισ. στους προμηθευτές Υγείας
Γραφειοκρατικές διαδικασίες «μπλοκάρουν» την εκταμίευση 1,4 δισ. ευρώ , τα οποία είναι διαθέσιμα στα νοσοκομεία...

Γραφειοκρατικές διαδικασίες «μπλοκάρουν» την εκταμίευση 1,4 δισ. ευρώ , τα οποία είναι διαθέσιμα στα νοσοκομεία για την εξόφληση των προμηθευτών τους.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Υγείας κ. Ν. Πολύζο, ο οποίος συμμετείχε την Τετάρτη σε σύσκεψη με τους εκπροσώπους της τρόικας, τα ταμιακά διαθέσιμα των νοσοκομείων είναι 600 εκατ. ευρώ . ‘Έχουν ήδη μεταφερθεί 200 εκατ ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών για οφειλές του 2010, ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα και με τις διαβεβαιώσεις της Γενικής Γραμματέως Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Αθηνάς Δρέττα, τα ασφαλιστικά ταμεία θα διαθέσουν στα νοσοκομεία άλλα 600 εκατ ευρώ .

Ο κ. Πολύζος, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), ζήτησε από τους νέους Διοικητές των νοσοκομείων, να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην πάταξη της γραφειοκρατίας, που καθυστερεί τις πληρωμές των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές τους.

Παράλληλα, ο κ. Πολύζος ενημέρωσε τους Διοικητές πως τα νοσοκομεία που δεν έχουν ολοκληρώσει την κατάρτιση ισολογισμών υπολογίζονται σε εννέα, ενώ προωθείται η εφαρμογή του διπλογραφικού λογιστικού με στόχο να εφαρμοστεί η από 1ης Οκτωβρίου, η αναλυτική λογιστική και να προχωρήσει η εφαρμογή των καινούριων κλειστών ενοποιημένων νοσηλίων.

Τέλος, σημειώθηκε πως η δαπάνη για υγειονομικό υλικό μειώθηκε κατά 20% και για ορθοπεδικό υλικό κατά 40%.