ΥΓΕΙΑ

Στάση εργασίας στα νοσοκομεία – Με τρακτέρ η κινητοποίηση στη Λάρισα (pics)

Στάση εργασίας στα νοσοκομεία – Με τρακτέρ η κινητοποίηση στη Λάρισα (pics)

Μέχρι τις 15:00 διήρκεσε η στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων των υγειονομικών για την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, αλλά και για το ασφαλιστικό.

Στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας η Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων του νοσοκομείου, μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ) και τη Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ, για την «άθλια κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο της Υγείας», ζητώντας μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ειδικά για το συγκεκριμένο νοσοκομείο, επισημαίνουν ότι αντιμετωπίζει οξυμένα προβλήματα, καθώς πρόσφατα συγχωνεύθηκε η Καρδιολογική Μονάδα και Υπομονάδα και μειώθηκε το νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ υποβιβάστηκε και μετακινήθηκε νοσηλεύτρια επειδή πρωτοστάτησε στις διαμαρτυρίες για την εντατικοποίηση και τις ανασφαλείς συνθήκες νοσηλείας των ασθενών. Η κινητοποίηση συνεχίστηκε στα γραφεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο, ενώ τη Λάρισα επισκέφθηκε το «Καραβάνι της Υγείας» της ΠΟΕΔΗΝ. «Συνεχίζουμε την πορεία για τη σωτηρία του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας» αναφέρει το προεδρείο της Ομοσπονδίας.

Η πορεία ξεκίνησε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, πέρασε από Γενικό Νοσοκομείο και κατέληξε στην κεντρική πλατεία της πόλης. Αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας συμμετείχαν στην κινητοποίηση, με συμβολικό αριθμό τρακτέρ. Κατά την διάρκεια της 9 χιλιομέτρων πορείας, γιατροί, νοσηλευτές και αγρότες έκαναν στάση στη γέφυρα του Πηνειού ποταμού, απ’ όπου πέταξαν στο νερό δύο πανό, στα οποία απεικονίζονταν ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, δήλωσε πως το «Καραβάνι της Υγείας» που έφτασε στη Θεσσαλία, στέλνει μήνυμα πως οι υγειονομικοί δεν θα σταματήσουν τον αγώνα τους και «δεν θα υποστείλουν τη σημαία τους για τη βελτίωση των συνθηκών υγείας και νοσηλείας, προς όφελος των ασθενών». Τέλος, έκανε αναφορά στους αγρότες οι οποίοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση, λέγοντας πως «από κοινού θα ανατρέψουμε τις πολιτικές που γονατίζουν την ελληνική κοινωνία».

(Πηγή φωτογραφιών EUROKINISSI - 902.gr)

Σχετικές ειδήσεις