ΥΓΕΙΑ

Στο νοσοκομείο «Αττικόν» η πρώτη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Παίδων του ΕΚΠΑ

Στο νοσοκομείο «Αττικόν» η πρώτη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Παίδων του ΕΚΠΑ

Τα εγκαίνια της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) της Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη (14/02/2017), στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν».

Πρόκειται για την πρώτη ΜΑΦ Παίδων του ΕΚΠΑ, καθώς οι μόνες που λειτουργούν στο πλαίσιο πανεπιστημιακών κλινικών βρίσκονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου. Η ΜΑΦ Παίδων στο «Αττικόν» θα συνδράμει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση σοβαρών και απειλητικών προβλημάτων υγείας παιδιών που νοσηλεύονται ή προσέρχονται στα Εξωτερικά Ιατρεία της Κλινικής. Παράλληλα, θα αποσυμφορήσει τις αντίστοιχες Μονάδες των Νοσοκομείων Παίδων που ήδη λειτουργούν.

Η Μονάδα ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 9 Ιανουαρίου 2017, με διευθύντρια την καθηγήτρια Βασιλική Παπαευαγγέλου. Η ένταξή της στο σύστημα 24ωρης εφημερίας και η αλλαγή στον τρόπο εφημερίας της Κλινικής είχε ως επακόλουθο τον πολλαπλασιασμό των περιπτώσεων που προσέρχονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και χρήζουν επείγουσας αντιμετώπισης. Επιπλέον, το γεγονός ότι η Γ΄ Παιδιατρική Κλινική είναι εγκατεστημένη σε μια ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή, δίπλα στην Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου και κοντά στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, όπου εξυπηρετούνται οι αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ, καθιστούν τη λειτουργία της ΜΑΦ Παίδων στο ΠΓΝ «Αττικόν» αναγκαία και πολλαπλώς χρήσιμη.

Ο εξοπλισμός της Μονάδας εξασφαλίστηκε με χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Η λειτουργία της ΜΑΦ Παίδων της Γ΄ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ συμβάλλει, τέλος, στην περαιτέρω αναβάθμιση του κλινικού, εκπαιδευτικού, ερευνητικού και κοινωνικού έργου της Ιατρικής Σχολής και του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σχετικές ειδήσεις