ΥΓΕΙΑ

Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας: Ηλεκτρονική λίστα αναμονής για τα χειρουργεία

Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας: Ηλεκτρονική λίστα αναμονής για τα χειρουργεία

Από την 1η Απριλίου 2017 τίθεται σε εφαρμογή η λίστα χειρουργείου στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας (Γ.Ν.Κ.). Μάλιστα, η διοίκηση του νοσοκομείου προσανατολίζεται η λίστα να είναι ηλεκτρονική, ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια και να επιτευχθεί η μείωση του χρόνου αναμονής για τα χειρουργεία.

«Αυτό που επιδιώκουμε είναι η δημιουργία της λίστας χειρουργείου. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να μειώσουμε τους χρόνους αναμονής επιτυγχάνοντας καλύτερη οργάνωση. Μέχρι σήμερα, ουδείς γνώριζε γιατί ένας ασθενής χειρουργείται σήμερα και κάποιος άλλος σε έναν χρόνο. Από την 1η Απριλίου, η λίστα χειρουργείου θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Είναι ένα νομοθέτημα του υπουργείου Υγείας και εμείς το εφαρμόζουμε άμεσα. Θα υπάρχει συγκροτημένος προγραμματισμός γι’ αυτούς που θα περνούν την πόρτα του χειρουργείου και φυσικά με διαφάνεια. Θα διαμορφώνονται οι λίστες αξιόπιστα και αξιοκρατικά και οι ενδιαφερόμενοι με μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα του νοσοκομείου θα έχουν πλήρη ενημέρωση για την ακριβή μέρα του χειρουργείου τους» δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου, Τάσος Καρασαβόγλου, στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αναφερόμενος ειδικότερα στις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στα χειρουργεία της Οφθαλμολογικής Κλινικής, ανακοίνωσε τη λειτουργία και δεύτερου χειρουργείου, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των ασθενών και να μειωθεί ο χρόνος αναμονής τους. Οι καθυστερήσεις που παρουσιάζονται οφείλονται στο γεγονός ότι πολλοί ασθενείς όμορων νομών απευθύνονται στην Οφθαλμολογική Κλινική του Γ.Ν.Κ., κυρίως για επεμβάσεις καταρράκτη, παρά το γεγονός ότι υπάρχει αντίστοιχο τμήμα σε νοσοκομείο γειτονικού νομού.

Ενθαρρυντικά είναι, τέλος, τα δεδομένα από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, αφού χάρη στην εθελοντική προσφορά των πολιτών, υπάρχει πλέον μεγάλη επάρκεια σε φιάλες αίματος. Μάλιστα, το Γ.Ν.Κ. κλήθηκε και ανταποκρίθηκε πολλές φορές το προηγούμενο διάστημα να συνδράμει με φιάλες αίμα και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής που είχαν ανάγκη.

Σχετικές ειδήσεις