ΥΓΕΙΑ

Οικονόμου: Περιοδεία στην Κρήτη για την Υγεία

Οικονόμου: Περιοδεία στην Κρήτη για την Υγεία

Στις 9 Μαΐου ανακοινώνει η Νέα Δημοκρατία το πρόγραμμά της για την Υγεία.

Από την Κρήτη ξεκινά η δράση της Νέας Δημοκρατίας «Μήνας Υγείας», την Πέμπτη 6 Απριλίου. Το τριήμερο 6-8 Απριλίου, κλιμάκιο της ΝΔ με επικεφαλής τον τομεάρχη Υγείας του κόμματος, Βασίλη Οικονόμου, θα πραγματοποιήσει οδοιπορικό συναντήσεων με φορείς της Υγείας απ’ όλη την Κρήτη, όπου θα καταγραφούν προβλήματα και αδυναμίες που παρουσιάζονται στον κλάδο.

«Στο πρόγραμμα της ΝΔ η υγεία είναι πάρα πολύ ψηλά» δήλωσε ο κ. Οικονόμου από τα Χανιά, επισημαίνοντας ότι ο τομέας της υγείας είναι ένας χώρος στον οποίο ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης αποδίδει μεγάλη σημασία. Ο κ. Οικονόμου επισκέφθηκε το νοσοκομείο της πόλης όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση και εκπροσώπους των εργαζομένων. «Γίνεται μια πολύ σοβαρή προσπάθεια των εργαζομένων στο νοσοκομείο, με σεβασμό βλέπουμε αυτή την προσπάθειά τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο, ωστόσο, όπως είπε, τα κενά και οι ελλείψεις καλύπτονται από την προσπάθεια του προσωπικού του ιδρύματος. Ο κ. Οικονόμου κατά την παρουσία του στα Χανιά επισκέφθηκε ακόμα την μονάδα υγείας του ΠΕΔΥ καθώς και το κτήριο που θα στεγάσει το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου της πόλης.

Από τα Χανιά ο κ. Οικονόμου άσκησε κριτική στην ακολουθούμενη σήμερα πολιτική στο χώρο της υγείας υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι «την περίοδο 2015 -2017 η υγεία είναι σε κατάρρευση».

Το απόγευμα έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου και συναντήσεις με φορείς του Τομέα Υγείας στο «Αχίλλειον» (Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου, Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου, Οδοντιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου, Σύλλογος Γενικών Οικογενειακών Γιατρών Νομού Ρεθύμνου, Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Νομού Ρεθύμνου, ΚΕΦΙΑΠ - Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Ρεθύμνου).

Την Παρασκευή, 7 Απριλίου έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με φορείς της Υγείας και επισκέψεις σε δομές Υγείας του Ν. Ηρακλείου και επίσκεψη στα νοσοκομεία ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο και συναντήσεις με φορείς του Τομέα Υγείας στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου (Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου, Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών Ηρακλείου, Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας, περιφερειακό τμήμα Κρήτης, Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Ηρακλείου, Πανεπιστημιακοί γιατροί, Ειδικευόμενοι γιατροί, ΕΚΑΒ).

Το Σάββατο, 8 Απριλίου το κλιμάκιο της ΝΔ θα πραγματοποιήσει επισκέψεις και συναντήσεις στο Ν. Λασιθίου και πιο αναλυτικά, επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Σητείας, το Γενικό Νοσοκομείο Ιεράπετρας, το Γενικό Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, το Γενικό Νοσοκομείο Νεάπολης και συναντήσεις με φορείς της Υγείας (Ιατρικός Σύλλογος Λασιθίου, Φαρμακευτικός Σύλλογος Λασιθίου, Οδοντιατρικός Σύλλογος Λασιθίου).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ