Η θεραπεία των κιρσών και τι να προσέξετε για να είναι τέλεια!

Newsbomb

H ενδοφλεβική θεραπεία είναι αναντίρρητα ο καλύτερος τρόποςαντιμετώπισης των κιρσώνκαι της φλεβικής ανεπάρκειας και προτείνεται ως βασική θεραπεία (laser, rf) από τις αρμόδιες επιστημονικές εταιρείες σε Ευρώπη (ESVS) και Αμερική (AVF) έναντι των κλασικών χειρουργικών θεραπειών (stipping, σαφηνεκτομής, απολίνωσης).

Η ενδοφλεβική θεραπεία δεν απαιτεί τομές και γενική αναισθησία, δεν αφαιρεί, αλλά κλείνει την πάσχουσα φλέβα που προκαλούνται οι κιρσοί, έχει μικρότερο κίνδυνο για τον ασθενή καθώς ελαχιστοποιεί τις μετεγχειρητικές συνέπειες (αιμορραγία, μωλωπισμό, πόνο, κ.α.). Συνοδεύεται από άριστα κλινικά και αισθητικά αποτελέσματα, έχει πολύ χαμηλά ποσοστά υποτροπής και υψηλή ικανοποίηση των ασθενών οι οποίοι μπορούν να επιστρέψουν πιο άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Ειδικότερα, η ενδοφλεβική θεραπεία με ανώδυνο laser με καθετήρες οπτικών ινών είναι η πιο εξελιγμένη και αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης των κιρσών. Πραγματοποιείται υπό υπερηχογραφική απεικόνιση και ο ειδικός καθετήρας εισάγεται στο εσωτερικό της πάσχουσας φλέβας από την οπή μιας βελόνας. Κατά μήκος της πάσχουσας φλέβας εφαρμόζεται αναισθητικό διάλυμα και στη συνέχεια ενεργοποιείται το laser που καθώς αποσύρεται, προκαλεί τη συρρίκνωση και το κλείσιμό της. Η ομαλή κυκλοφορία του αίματος παροχετεύεται από τα υγιή στελέχη του φλεβικού δικτύου.

Η ολοκληρωμένη θεραπεία των κιρσών ενδέχεται να συνοδεύεται από μικρο-φλεβεκτομές (μικροσκοπικές οπές διαμέτρου ενός χιλιοστού) που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα σε μια συνεδρία.

Δείτε ΕΔΩ περιστατικά πριν και μετά από κιρσούς

Χρήσιμες λεπτομέρειες για να επιτύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα!

Αν και η διαδικασία είναι πολύ απλή και απόλυτα σίγουρη σε χέρια εξειδικευμένων χειρουργών, πριν αποφασίσετε για τη θεραπεία των κιρσών σας ή άλλου προβλήματος φλεβικής ανεπάρκειας, καλό είναι να γνωρίζετε κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες ώστε να μην εκτίθεστε σε κινδύνους αλλά και για να επιτύχετε το βέλτιστο κλινικό και αισθητικό αποτέλεσμα:

  • Αν και τα σημαντικά πλεονεκτήματα καθιστούν την ενδοφλεβική θεραπεία ιδανική για τους ασθενείς, δεν είναι για όλους τους ασθενείς!
  • Η ενδοφλεβική θεραπεία είναι πράγματι απλή, ελάχιστα επεμβατική και απόλυτα ασφαλής όταν πραγματοποιείται από χειρουργό εξειδικευμένο στη διάγνωση και τη θεραπεία των φλεβικών παθήσεων με τη χρήση των απαιτούμενων τεχνολογιών (υπέρηχος, laser, κ.λ.).
  • Η διάγνωση και η εκτίμηση του προβλήματος είναι απόλυτα εξειδικευμένη και εξατομικευμένη: το πρόβλημα της φλεβικής ανεπάρκειας δεν είναι ποτέ το ίδιο, ακόμα και για το καθένα από τα πόδια του ίδιου ασθενούς!
  • Ο χειρουργός σας θα πρέπει να γνωρίζει το λεπτομερές ιατρικό σας ιστορικό (λήψη φαρμακευτικής αγωγής, ασπιρίνης, φυτικών συμπληρωμάτων, αλλεργιών, κ.λ.) και πιθανόν να ζητήσει να διακόψετε τη λήψη φαρμάκων για μερικές μέρες, πριν από μια προγραμματισμένη επέμβαση.
  • Αν και με τα χρόνια έχουν προκύψει αρκετές διαφορετικές τεχνολογίες (laser και rf διαφόρων ειδών, αφρός, ατμός, κόλλα, κ.α.) σίγουρα δεν έχουν ούτε τις ίδιες ενδείξεις και φυσικά ούτε τα ίδια αποτελέσματα σε σχέση με τις μακροχρόνια δοκιμασμένες ενδοφλεβικές θεραπείες.
  • Οι κίνδυνοι επιπλοκής από μια ενδοφλεβική θεραπεία μπορεί να είναι σχετικά μικροί, αλλά υπαρκτοί και σχετίζονται άμεσα με το είδος της τεχνικής και την εμπειρία του χειρουργού. Κατόπιν θεραπειών για τους κιρσούς έχουν αναφερθεί μωλωπισμός, μόλυνση, αποχρωματισμός / κάψιμο του δέρματος, θρομβοφλεβίτιδα, νευραλγίες, αλλεργική αντίδραση, εν τω βαθει φλεβική θρόμβωση, κ.α.
  • Μετά από τη θεραπεία και για δύο εβδομάδες ο ασθενής θα πρέπει να αποφεύγει την έκθεση σε ζεστά (μπάνια, Jacuzzi, ατμό, σάουνα ή επιθέματα), την έντονη άσκηση και την παρατεταμένη όρθια στάση, αλλά να επιδιώκει το βάδισμα και να χρησιμοποιεί κάλτσες συμπίεσης σύμφωνα με τις οδηγίες του χειρουργού του.

Η σωστή ενημέρωση του ασθενούς είναι κρίσιμης σημασίας για να επιτύχει την εξειδικευμένη διάγνωση και θεραπεία στα προβλήματα της φλεβικής ανεπάρκειας. Η ενδοφλεβική θεραπεία των κιρσών στα χέρια των ειδικών επιτρέπει στον ασθενή να αποκαταστήσει την υγεία των φλεβών του, ανώδυνα, με απόλυτη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες και υπεύθυνη ενημέρωση επικοινωνήστε με τον κο Αλέξανδρο Ματθαίου, Αγγειοχειρουργό

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved