ΥΓΕΙΑ

Πανελλαδική κινητοποίηση στην Υγεία για τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις

Πανελλαδική κινητοποίηση στην Υγεία για τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις

Εικοσιτετράωρη απεργία για την περιφέρεια και πεντάωρη στάση εργασίας 10:00 – 15:00 για την Αττική, την Τετάρτη 12 Ιουλίου, έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), για το προσωπικό που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης στο ΕΣΥ, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ (επικουρικό, κοινοτικά προγράμματα, εργολαβικοί ή πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι).

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, στις 10:00. Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί τη μονιμοποίηση του προσωπικού με ελαστικές μορφές απασχόλησης, την εξόφληση των δεδουλευμένων και την εκδίωξη των εργολάβων.

«Η απόλυση του εν λόγω προσωπικού θα τινάξει στον αέρα τη λειτουργία των νοσοκομείων», ενώ «οι συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων δεν αποτελούν λύση καθότι υπηρεσίες Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνούνται να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής του επικουρικού προσωπικού επικαλούμενοι ότι ξεπέρασαν το 24μηνο απασχόλησης με ανανεούμενες συμβάσεις», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδικά για το θέμα των επικουρικών γιατρών, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) τονίζει η πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει σε μεγάλες ελλείψεις στο ΕΣΥ.

Για το λόγο αυτό, η Ένωση απαιτεί να μην απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρός και επιπλέον ζητά να αξιοποιηθούν άμεσα όλοι οι γιατροί που είναι στις λίστες, ώστε να καλυφθούν τα τεράστια κενά.

«Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι λύσεις είναι στους κοινούς μας αγώνες για άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας σύμφωνα με τις ανάγκες της κοινωνίας» καταλήγει η ΕΙΝΑΠ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις