ΥΓΕΙΑ

Πατούλης: Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων

Πατούλης: Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων

Με μια προσωπική δήλωση ανατροφοδοτεί ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλης, την κόντρα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), με αφορμή το σχέδιο νόμου για τη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας των Ιατρικών Συλλόγων.

Ο κ. Πατούλης κάνει λόγο για λαίλαπα μέτρων που έχει οδηγήσει τον ιατρικό κλάδο στην επιστημονική και επαγγελματική εξαθλίωση, την οποία λαίλαπα εντοπίζει στα δύο τελευταία χρόνια.

«Οι ιδιώτες γιατροί υπέστησαν διωγμό, οι νοσοκομειακοί εμπαίζονται συστηματικά, το υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό της χώρας οδηγείται στη μετανάστευση και η δημόσια υγεία καταρρέει. Πρόσφατα μάλιστα δόθηκε το τελειωτικό χτύπημα στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, με τη θεσμοθέτηση ενός συστήματος ανεφάρμοστου και ιδεοληπτικού» αναφέρει ο πρόεδρος του ΙΣΑ και προσθέτει:

«Την κρίσιμη αυτή ώρα, ο ιατρικός κόσμος οφείλει ενωμένος να προβάλει αντιστάσεις. Οι Ιατρικοί Σύλλογοι πρέπει να ισχυροποιηθούν για να μπορούν να προβάλουν αντίσταση στην αυθαιρεσία της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα βλέπουμε μια ύποπτη και συντονισμένη προσπάθεια για την αποδυνάμωση και τη φίμωσή τους, η οποία αποτυπώνεται πλέον και θεσμικά με το Σχέδιο Νόμου για την υποτιθέμενη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας των Ιατρικών Συλλόγων που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Καλούμε τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων υπηρετώντας το ρόλο που του έχει ανατεθεί από το ιατρικό σώμα να προασπίζεται αποκλειστικά τα συμφέροντα των ιατρών και της Δημόσιας Υγείας. Δεν θα επιτρέψουμε στον κυβερνητικό συνδικαλισμό να αλώσει τον ιατρικό χώρο» αναφέρει ο κ. Πατούλης.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Μιχάλης Βλασταράκος, προέρχεται επίσης από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, όπως και ο κ. Πατούλης.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΙΣΑ στέλνει «ενωτικό» μήνυμα μάχης, «για την επαγγελματική μας επιβίωση και τη δημόσια υγεία».

Σχετικές ειδήσεις