ΥΓΕΙΑ

Νοσοκομείο Κιλκίς: «Παρέλαση» ποντικών καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Νοσοκομείο Κιλκίς: «Παρέλαση» ποντικών καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Απερίγραπτη χαρακτηρίζει την κατάσταση στο νοσοκομείο του Κιλκίς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με τα ποντίκια να κάνουν «παρέλαση» και τους εργαζόμενους να τα κυνηγούν για να τα σκοτώσουν, όπως καταγγέλλει.

Η ΠΟΕΔΗΝ κοινοποιεί, μάλιστα, έκθεση αυτοψίας του εποπτών Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι επόπτες υγείας, ύστερα από καταγγελία για περιστατικό εισόδου τρωκτικού σε μονάδα του νοσοκομείου Κιλκίς, διενήργησαν αυτοψία και διαπίστωσαν ότι σε χώρο κλινικής υπήρχαν σημεία εισόδου τρωκτικών, όπως ανοιχτή πόρτα εισόδου και ανοιχτά παράθυρα και μπαλκονόπορτες στους θαλάμους ασθενών, χωρίς σίτες.

Αναφέρεται επίσης, ότι στην αποθήκη υγειονομικού υλικού της Μονάδας όπου εντοπίστηκε το τρωκτικό, υπήρχε κενό μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου, ενώ κατά μήκος του διαδρόμου υπήρχαν εσωτερικοί κάδοι απορριμμάτων, χωρίς καπάκι.

Επίσης, ότι στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου βρέθηκαν αγωγοί αποχέτευσης που δεν ήταν στεγανά καλυμμένοι, ενώ υπήρχε έντονη βλάστηση και ξερά κλαδιά σε διάφορα σημεία τα οποία είναι πόλος έλξης τρωκτικών. Αναφέρεται ακόμη, ότι βρέθηκαν ανοιχτοί κάδοι απορριμμάτων οι οποίοι ήταν γεμάτοι, ενώ διαπιστώθηκε ότι περιμετρικά των χώρων, όπου εντοπίστηκε τρωκτικό, δεν υπήρχαν αρκετοί δολωματικοί σταθμοί.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι το νοσοκομείο εφαρμόζει πρόγραμμα απεντόμωσης-μυοκτονίας και έχει σύμβαση με αδειοδοτημένη εταιρεία. Για την προστασία της δημόσιας υγείας προτείνεται να τοποθετηθούν άμεσα σίτες σε όλα τα ανοιχτά σημεία και να ληφθεί μέριμνα ώστε να μην υπάρχουν κενά μεταξύ θυρών, παραθύρων, κουφωμάτων και δαπέδων, ώστε να διασφαλίζεται η αποτροπή της εισόδου εντόμων και τρωκτικών σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου.

Προτείνεται επίσης, να τοποθετηθούν καπάκια σε όλους του εσωτερικούς κάδους απορριμμάτων, να υπάρχουν επαρκείς κάδοι στον εξωτερικό χώρο και να διασφαλίζεται η έγκαιρη αποκομιδή των σκουπιδιών.

Στην έκθεση αναφέρεται ακόμη, ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε οι αγωγοί αποχέτευσης να είναι στεγανά καλυμμένοι, να γίνει αποψίλωση του περιβάλλοντος χώρου από τα ξερά χόρτα και κλαδιά και να τοποθετηθούν επιπλέον δολωματικοί σταθμοί στους χώρους του νοσοκομείου.

Η διοικήτρια του νοσοκομείου Κιλκίς, Μαρία Βλάχου, ερωτηθείσα για το θέμα από το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο, είπε ότι θα απαντήσει με δελτίο Τύπου, αφού ενημερωθεί για το περιεχόμενο των καταγγελιών.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις