ΥΓΕΙΑ

Δωρεά αξίας 770.000 ευρώ από τη Δ.Ο.Ε.Σ. προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (pics)

Δωρεά αξίας 770.000 ευρώ από τη Δ.Ο.Ε.Σ. προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (pics)

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός | Ειδήσεις: Την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αλέξης Αλεξανδρής, τα μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Σ. κ.κ. Μαρία-Ντανιέλλα Μαρούδα (Α΄ Αντιπρόεδρος), Σεραφείμ Σεφεριάδης (Β΄ Αντιπρόεδρος), Χριστίνα Χαρατσάρη-Βαληνάκη (Γ΄ Αντιπρόεδρος), καθώς και ο Επικεφαλής του Γραφείου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (Δ.Ο.Ε.Σ.) κ. Ruben Cano Revillas παραχώρησαν κοινήΣυνέντευξη Τύπου,στα Κεντρικά Γραφεία του Ε.Ε.Σ., επί της οδού Λυκαβηττού 1, στην Αθήνα με κεντρικό θέμα την αποδοχή δωρεάς ανθρωπιστικού υλικούαξίας 770.000 €από τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (Δ.Ο.Ε.Σ.) προς τον Ε.Ε.Σ.

Από τον Μάιο του 2015, περίοδος εκδήλωσης της μεταναστευτικής κρίσης, και μετά από αίτημα του Ε.Ε.Σ. προς τη Δ.Ο.Ε.Σ., ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος Επείγουσας Έκκλησης, μιας ευέλικτης και διαρκώς προσαρμοζόμενης στις μεταβαλλόμενες συνθήκες επιχείρησης για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των προσφυγικών και μεταναστευτικών πληθυσμών που εισήλθαν και εγκαταστάθηκαν στη χώρα μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο κατά τα αρχικά στάδια αυτής της Επιχείρησης (έτη 2015 και 2016), διατέθηκαν συνολικά πάνω από 1.500.000 είδη ανθρωπιστικής βοήθειας (συνολικής αξίας 4.653.967 €), τα οποία αξιοποιήθηκαν για την παροχή βασικής φροντίδας υγείας, τροφίμων, ειδών ατομικής υγιεινής και πρώτης ανάγκης, διευκολύνοντας τη διαμονή των πληθυσμών στα Κέντρα Φιλοξενίας. Στο διευρυμένο πεδίο υπηρεσιών που προσέφερε ο Ερυθρός Σταυρός περιλαμβάνονταν επίσης οι Πρώτες Βοήθειες, η ψυχοκοινωνική στήριξη, η αποκατάσταση οικογενειακών δεσμών και πολλές άλλες σημαντικές υπηρεσίες.

Σήμερα, μετά και την ολοκλήρωση του προγράμματος Επείγουσας Έκκλησης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διαμέσου του Προέδρου του κ. Αλέξη Αλεξανδρή παρέλαβε ως δωρεά από τη Δ.Ο.Ε.Σ. ένα πολύτιμο απόθεμα 253.372 ειδών (εκτιμώμενης αξίας 770.000 €) για την απρόσκοπτη συνέχιση του ανθρωπιστικού έργου του Οργανισμού. Άλλωστε, ο Ε.Ε.Σ., ως ενεργό μέλος του παγκόσμιου Ανθρωπιστικού Δικτύου Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, παραμένει σε ετοιμότητα, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, για την αντιμετώπιση κάθε είδους ανθρωπιστικής ανάγκης που προκύπτει.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. υπογράφοντας με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση τη σύμβαση αποδοχής της δωρεάς δήλωσε ότι "η συνεργασία του Ε.Ε.Σ. με τη Δ.Ο.Ε.Σ. ανανεώνεται διαρκώς και συστηματικά για την αποτελεσματική διαχείριση κάθε είδους κρίσης και την απόκτηση της απαραίτητης τεχνογνωσίας (...) αναφορικά όχι μόνο με το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα, αλλά και με θέματα εγχώριας φτώχειας και ευάλωτων ομάδων του ελληνικού πληθυσμού. Σήμερα, είναι ευκαιρία, παραλαμβάνοντας αυτή τη νέα δωρεά, να ευχαριστήσουμε θερμά τόσο τη Δ.Ο.Ε.Σ. όσο και όλους του ξένους Εθνικούς Συλλόγους που ενίσχυσαν και εξακολουθούν να ενισχύουν το ανθρωπιστικό μας έργο", συμπλήρωσε ο κ Αλεξανδρής.

Η Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Σ. κ. Μαρία-Ντανιέλλα Μαρούδα λαμβάνοντας το λόγο εξήρε το πνεύμα αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των μελών της παγκόσμιας Ερυθροσταυρικής οικογένειας τονίζοντας ωστόσο ότι "κανείς αποδέχεται δωρεές μόνο όταν είναι σε θέση να τις απορροφήσει. Η συγκεκριμένη δωρεά θα διατεθεί σε ωφελούμενους έως τα τέλη του 2018 (αναφορικά με τους πρόσφυγες) και στη συνέχεια σε άλλες ευάλωτες ομάδες".

Ο κ. Cano Revillas υπογράμμισε με τη σειρά του τη σημασία της συγκεκριμένης δωρεάς προσθέτοντας ότι ο στόχος της Δ.Ο.Ε.Σ. είναι διττός και αφορά αφενός την οικονομική ενίσχυση των Εθνικών Συλλόγων, αφετέρου τη μετάδοση γνώσεων και δεξιοτήτων στο στελεχιακό και εθελοντικό δυναμικό του Οργανισμού, το επίπεδο του οποίου βρίσκεται σε υψηλότερο συγκριτικά επίπεδο απ' όταν ξέσπασε η προσφυγική κρίση.

Σχετικές ειδήσεις