ΥΓΕΙΑ

Πατούλης: Ο ιατρικός τουρισμός γεννήθηκε σε αυτόν τον τόπο

Πατούλης: Ο ιατρικός τουρισμός γεννήθηκε σε αυτόν τον τόπο

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε το ετήσιο IMTJ Medical Travel Summit 2018, το συνέδριο της Διεθνούς Έκδοσης Τουρισμού Υγείας International Medical Journal. Το think tank του Παγκόσμιου Τουρισμού Υγείας επέλεξε φέτος την Ελλάδα, ως πολλά υποσχόμενη χώρα με ανερχόμενο ενδιαφέρον για τον τουρισμό υγείας διεθνώς.

«Η Ελλάδα έχει τα κλειδιά για να τα καταφέρει στον τουρισμό υγείας, με εκατομμύρια τουρίστες για θαυμαστές, και χιλιάδες Έλληνες γιατρούς στο εξωτερικό για πρεσβευτές», επεσήμανε ο πρόεδρος του IMTJ SUMMIT Keith Pollard μιλώντας στον τύπο, αλλά και σε πολυάριθμους συνέδρους, κορυφές όλοι στην ειδικότητα τους για την Ανάπτυξη και τη μετεξέλιξη του Τουρισμού Υγείας στην Παγκόσμια Αγορά.

«Έχουμε ιδρύσει το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών που συσπειρώνει την ελληνική γνώση των κορυφαίων Ελλήνων γιατρών ανά την υφήλιο και, σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας, που παράλληλα δημιουργήσαμε, επικεντρώνεται στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την ανάπτυξη ενός διεθνούς δικτύου επιστημονικής εξειδίκευσης και διαρκούς αναβάθμισης των ειδικοτήτων που προσφέρουν υπηρεσίες Τουρισμού Υγείας, με στόχο τη θωράκισή τους με το Νο 1 ζητούμενο από τον Παγκόσμιο Ταξιδιώτη Υγείας: την ασφάλεια», τόνισε ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος του Συμβουλίου του Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού (ΕΛΙΤΟΥΡ), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο κ. Πατούλης, καλωσόρισε τους διεθνείς συνέδρους κάνοντας αναφορά στο ισχυρό πλεονέκτημα που διαθέτει η χώρα μας για να αναδειχθεί δυναμικά στους χάρτες του Παγκόσμιου Ιατρικού Τουρισμού, καθώς αποτελεί μια από τις πέντε Μπλε Ζώνες της γης.

«Με συγκολλητικό ιστό την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που κινητοποιήθηκε εντατικά τα τελευταία χρόνια για την ανάπτυξη και προώθηση του Τουρισμού Υγείας με τη βαθιά πίστη ότι κάθε γωνιά της Ελλάδας έχει να προσφέρει στον Ταξιδιώτη του Κόσμου μια εμπειρία ευεξίας, ένα ιστορικό τουριστικό αξιοθέατο Τουρισμού Υγείας από την εποχή που γεννήθηκε ο Ιατρικός Τουρισμός σ’ αυτόν τον τόπο, ένα ιαματικό γεύμα με φαγητό μακροζωίας, μια θερμή ιαματική πηγή από τα πρώτα spa του κόσμου, ακόμη και ένα περίπατο στην ελληνική ύπαιθρο με τα μοναδικής βιοποικιλότητας βότανα πολλά από τα οποία αποτελούσαν τα πρώτα φαρμακαλογικά σκευάσματα της γης» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Πατούλης.

Στο συνέδριο συμμετείχαν opinion leaders και προσωπικότητες διεθνούς βεληνεκούς, με εξειδίκευση στα ζητήματα της ταχύτατα εγειρόμενης αγοράς του Τουρισμού Υγείας.

Σχετικές ειδήσεις