ΥΓΕΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Εφημερία στο Ασκληπιείο Βούλας με χαλασμένο αξονικό τομογράφο

ΠΟΕΔΗΝ: Εφημερία στο Ασκληπιείο Βούλας με χαλασμένο αξονικό τομογράφο

Χωρίς αξονικό τομογράφο και ακτινολογικά μηχανήματα που εξυπηρετούν έκτακτα περιστατικά, εφημέρευε την Πέμπτη (14/06/2018) το «Ασκληπιείο Βούλας», νοσοκομείο-κορμός για τις εφημερίες της Αττικής, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Ο αξονικός τομογράφος είναι χαλασμένος από τη Δευτέρα (11/06/2018) και όπως τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ χρειάζεται άμεσα αντικατάσταση καθώς δεν υπάρχουν ανταλλακτικά στην αγορά. Επίσης, το κεντρικό ακτινολογικό εργαστήριο, τεσσάρων θέσεων, εμφάνισε και αυτό βλάβη. «Στην εφημερία της Πέμπτης ουσιαστικά δεν υπήρχε δυνατότητα διάγνωσης των εκτάκτων περιστατικών που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο» επισημαίνει η Ομοσπονδία και υποστηρίζει ότι «κινδύνεψε ασθενής που διακομίσθη με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο με ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού».

Ως έκτακτη λύση, επιστρατεύθηκε το ακτινολογικό μηχάνημα των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, το οποίο όμως λόγω κατασκευής δεν είναι εύκολο να υποδεχθεί έκτακτα περιστατικά. Επίσης, επειδή βρίσκεται σε διπλανό χώρο, ήταν δύσκολη η μεταφορά των ασθενών, λόγω των σημαντικών ελλείψεων σε τραυματιοφορείς.

«Τι άλλα θα πρέπει να δούμε για να πιστοποιηθεί η κατάρρευση των νοσοκομείων! Τα πρωτογενή πλεονάσματα σκοτώνουν τη Δημόσια Υγεία» καταλήγει η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.

Σχετικές ειδήσεις