ΥΓΕΙΑ

Βανδαλισμοί κατά της εθελοντικής αιμοδοσίας στο Χαλάνδρι (pics)

Βανδαλισμοί κατά της εθελοντικής αιμοδοσίας στο Χαλάνδρι (pics)

Άγνωστοι έγραψαν συνθήματα στο έργο τέχνης που φιλοτέχνησαν φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, στην πλατεία Χαλανδρίου.

Ο βανδαλισμός σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά τη μεγάλη καμπάνια του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) που διοργανώθηκε στις 14 Ιουνίου, με σύνθημα «Να είσαι εκεί για τον άλλον. Δώσε αίμα. Μοιράσου τη ζωή». Στο πλαίσιο της καμπάνιας, φοιτητές της ΑΣΚΤ φιλοτέχνησαν εθελοντικά 6 έργα τέχνης σε τοίχους της Αττικής, που ευγενικά παραχώρησαν οι Δήμοι, αποτυπώνοντας εικαστικά το φετινό σύνθημα. Ένα από αυτά, ήταν το σύμπλεγμα από μέταλλο στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου. Για το έργο, το ΕΚΕΑ τονίζει ότι αγκαλιάστηκε από τους δημότες, καθώς αποτελεί ένα στολίδι για την πόλη, μεταδίδοντας ταυτόχρονα το μήνυμα της αλληλεγγύης και της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Για τον βανδαλισμό το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας καταγγέλλει «ομάδες βαρβάρων που διεκδικούν την αποκλειστικότητα της "ελληνικότητας", ενώ προφανώς στερούνται της ελληνικής και κάθε άλλης παιδείας. Η καταστροφή έργων τέχνης ως εκδήλωση πολιτικής αντιπαράθεσης καταδεικνύει ανθρώπους απαίδευτους, ανερμάτιστους, χρήσιμους ηλίθιους στα χέρια επιτήδειων, που καλλιεργούν τη βία και το διχαστικό λόγο στο δημόσιο βίο».

Δείτε τις φωτογραφίες στην gallery του Newsbomb.gr