ΥΓΕΙΑ

Σε λειτουργία μία ακόμη χειρουργική αίθουσα στο Κ.Η.Ν. «Νίκος Κούρκουλος» (pics)

Σε λειτουργία μία ακόμη χειρουργική αίθουσα στο Κ.Η.Ν. «Νίκος Κούρκουλος» (pics)

Η τρίτη χειρουργική αίθουσα στο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας (ΚΗΝ) «Νίκος Κούρκουλος» του αντικαρκινικού νοσοκομείου της Αθήνας «Άγιος Σάββας», τέθηκε σε λειτουργία την προηγούμενη εβδομάδα.

Η λειτουργία της κατέστη δυνατή, μετά τη δωρεά ενός αναισθησιολογικού μηχανήματος, αξίας 50.000 ευρώ, από τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), με τη μεσολάβηση του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη. Όπως σημειώνει μάλιστα, ο διοικητής του Γενικού Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας», Γιώργος Δενδραμής, ο υπουργός Επικρατείας τήρησε την υπόσχεση που είχε δώσει τον Ιανουάριο του 2018, κατά την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΚΗΝ, που τότε συμπλήρωνε ένα χρόνο λειτουργίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΗΝ «Νίκος Κούρκουλος» ήδη από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του, αποσυμφόρησε σημαντικά το Χειρουργικό Τομέα του «Αγίου Σάββα». Κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, στο Κέντρο πραγματοποιήθηκαν 2.129 χειρουργικές επεμβάσεις με μηδενική θνησιμότητα και μόνο 4 διακομιδές για διανυκτέρευση στο κεντρικό κτήριο του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» (κατά μέσο όρο 9 επεμβάσεις τοπικής και γενικής αναισθησίας ημερησίως και 173 μηνιαίως). Η τρίτη χειρουργική αίθουσα που προστέθηκε τώρα, θα συμβάλει περαιτέρω στη μείωση του χρόνου στις λίστες αναμονής.

Δείτε τις φωτογραφίες στην gallery του Newsbomb.gr