ΥΓΕΙΑ

Αναρτήθηκαν οι λίστες για τις προσλήψεις λοιπού επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ

Αναρτήθηκαν οι λίστες για τις προσλήψεις λοιπού επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ

Οι ηλεκτρονικοί κατάλογοι του λοιπού επικουρικού προσωπικού ανά φορέα και για όλες τις ειδικότητες και κλάδους, αναρτήθηκαν στις ιστοσελίδες των Δ.Υ.ΠΕ.

Οι πίνακες θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις 15 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους. Οι δημόσιοι Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Φ.Π.Υ.Υ.) που εποπτεύονται από τις Δ.Υ.Πε. (Νοσοκομεία και Φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας), οι Δ.Υ.Πε, το Ε.Κ.Α.Β, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ, ο Ε.Ο.Φ, το Ε.Κ.Ε.Α, το Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Γ. Παπαγεωργίου», η Α.Ε.Μ.Υ για το Νοσοκομείο της Θήρας και τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, μπορούν να προσλαμβάνουν από τους ηλεκτρονικούς πίνακες, επικουρικό προσωπικό όλων των κατηγοριών και κλάδων για την κάλυψη των επιτακτικών τους αναγκών, ανεξάρτητα από την ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων.

Οι Φορείς, θα προβούν σε αιτήματα έγκρισης πρόσληψης λοιπού προσωπικού, συνοδευόμενα από τις αντίστοιχές πιστώσεις. Όταν ένα αίτημα εγκριθεί, η αρμόδια Δ.Υ.Πε πρέπει να τοποθετήσει το αιτούμενο προσωπικό κατά σειρά προτίμησης από τους ηλεκτρονικούς καταλόγους που διαθέτει.

Στόχος είναι, με τη διαδικασία αυτή, το ΕΣΥ να διασφαλίσει την επαρκή στελέχωση σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας όλης της χώρας.