ΥΓΕΙΑ

Η HOPEgenesis βραβεύθηκε στα Healthcare Business Awards 2018

Η HOPEgenesis βραβεύθηκε στα Healthcare Business Awards 2018

Βραβείο «Προσφοράς στην Υγεία από ΜΚΟ» έλαβε στα Healthcare Business Awards 2018, η μη κερδοσκοπική εταιρεία HOPEgenesis, η οποία συμβάλλει στη μεταβολή του κλίματος της υπογεννητικότητας που μαστίζει την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Η διοργάνωση του Health Daily και της Boussias Communications πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (11/09/2018) για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με στόχο την ανάδειξη και επιβράβευση της επιχειρηματικής αριστείας, της καινοτομίας, των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και των βέλτιστων πρακτικών των φορέων, των οργανισμών και των επιχειρήσεων του κλάδου της Υγείας.

Η HOPEgenesis ανάμεσα σε ένα μεγάλο αριθμό αξιόλογων υποψηφίων βραβεύτηκε με το χάλκινο βραβείο στην κατηγορία «Προσφορά στην Υγεία από ΜΚΟ». Το βραβείο αυτό αποτελεί αναγνώριση και επιβράβευση των Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων, οι οποίες παράγουν σημαντικό κοινωνικό έργο μέσω της δράσης τους για τη βελτίωση της Υγείας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και επενδύουν καθημερινά με τις πράξεις τους στην υποστήριξη του στόχου «Καλή Υγεία & Ευημερία». Αξίζει να σημειωθεί ότι η κριτική επιτροπή, η οποία αξιολόγησε τις υποψηφιότητες των βραβείων, συγκέντρωσε 26 σημαντικές προσωπικότητες που εκπροσωπούν στο υψηλότερο επίπεδο όλους τους φορείς της Υγείας. Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής ήταν ο Καθηγητής Οικονομικών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ κ. Νίκος Βέττας.

«Το βραβείο αυτό αποτελεί μία εξαιρετικά σημαντική αναγνώριση για το έργο μας μέχρι σήμερα. Η HOPEgenesis θα συνεχίσει να εργάζεται ώστε να φέρει την ελπίδα σε περισσότερες ακριτικές περιοχές της Ελλάδας και να βοηθήσει στην ανατροπή της υπογεννητικότητας» δήλωσε ο Πρόεδρος και Ιδρυτής της HOPEgenesis, Δρ Στέφανος Χανδακάς.

Η HOPEgenesis αναλαμβάνει την οικονομική στήριξη των γυναικών που κατοικούν σε ακριτικά νησιά και απομονωμένες περιοχές της χώρας και επιθυμούν να τεκνοποιήσουν ή κυοφορούν ήδη. Από το 2015 έχει υποστηρίξει 41 γυναίκες κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών να φέρουν στη ζωή 43 παιδιά, ενώ τους επόμενους μήνες αναμένονται να γεννηθούν άλλα 31 μωρά με την αρωγή της HOPEgenesis. Το πρόγραμμα της HOPEgenesis έχει «υιοθετήσει» 37 ακριτικά νησιά και 130 απομακρυσμένα χωριά της ηπειρωτικής Ελλάδας αναλαμβάνοντας όλα τα έξοδα κάθε εγκυμονούσας που κατοικεί μόνιμα σε αυτές τις περιοχές.